USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Волиняни копають криниці поруч з гноївками

12 Лютого 2014 13:11
Згідно з результатами соціально-гігієнічного моніторингу якості питної води шахтних криниць Ковельського району, здійсненого Ковельським міськрайонним відділом лабораторних досліджень Держсанепідслужби України, у 2013 році відсоток невідповідності за вмістом нітратів склав 31,5. Таким чином, вода в більшості криниць та свердловин Ковельського району є непридатною для пиття.

Причина такого стану – близьке розташування з джерелом водопостачання господарських споруд для тварин, туалетів, гноївок, вигрібних ям. Все це разом призводить до забруднення ґрунтових вод. Також зі слів фахівців, на забруднення води впливає й використання засобів хімічного захисту рослин.

Слід зазначити, що самостійно у домашніх умовах перевірити хімічні показники якості води, зокрема і на вміст нітратів, неможливо. Побутові фільтри не звільняють воду від нітратів, а кип'ятіння не тільки не зменшує концентрацію нітратів, а навпаки, збільшує. Щоб бути впевненими в якості води можна дослідити її у відділі лабораторних досліджень на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники. В середньому такий аналіз коштує 136 гривень без ПДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus