USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

На ЛПЕ через низькі зарплати - нестача кадрів

28 Квітня 2017 15:15
Більше двох десятків водіїв не вистачає на Луцькому підприємстві електротранспорту. Попри офіційне працевлаштування та зарплату вищу середньої, кажуть у відділі кадрів, молодь відмовляється йти сюди працювати. Втім, попри складну кадрову ситуацію, керівництво ЛПЕ звільняє «неугодних».

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник відділу кадрів Оксана Савицька розповіла, що на один тролейбус необхідно 2,5 водія, відповідно, ще не вистачає 25 людей, на ту кількість машин, яка зараз є.

Відповідно, цю нестачу перекривають самі ж працівники, підписуючи договір про внутрішнє сумісництво.

Втім, така схема не подобається водіям. Оксана Владичко каже, що доводиться багато працювати понаднормово, але, економлячи на зарплатах, керівництво оплачує це як звичайні робочі години.

«Нас змушують підписувати договір про внутрішнє сумісництво, щоб нам платити меншу зарплату. Адже так, ми б працювали наднормово, плюс у вечірній час і це б оплачувалося вдвічі більше. ВІдтак, нам платять, як за звичайний рейс», - висловлює невдоволення водій Оксана.

Аби залучити нових працівників, ЛПЕ налагодило співпрацю з центром зайнятості, втім, результати не дуже втішні. Кажуть, через низькі зарплати молодь не цікавиться вакансіями.

«До нас багато людей ідуть передпенсійного віку, бо ми пропонуємо лише офіційне працевлаштування. Є потреба у молодих спеціалістах, тому співпрацюємо з центром зайнятості, але до нас не хочуть іти. Наприклад, я запросила до нас одного молодого хлопця. Пропонуємо навчання та одразу працевлаштування, а він каже, що на зарплату 3920 (3300 «чистими) не піде, мовляв, краще буде неофіційно працювати й отримувати на руки 5 тисяч гривень. Хоча водії можуть мати й вищу зарплату, адже за додаткові годити та інтенсивні маршрути, такі як: 15 і 15А мають доплати», - розповідає начальник відділу кадрів Оксана Савицька.

До слова, нагадаємо, вчора, 27-го квітня, директор ЛПЕ лякав працівників рейдерським захопленням та звільненням під час «таємних» зборів трудового колективу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
невідомий Показати IP 28 Квітня 2017 16:06
Почали вводити валідатори і відразу кондуктори почали звільнятись через низьку зарплату! Цими нововведенями заганяють людей за межі бідності та позбавляють додаткового заробітку.
123 Показати IP 28 Квітня 2017 20:57
Красти треба менше в держави і в своїх колег. Готівка -- це зло. Я за прозорі, безготівкові розрахунки, будь де не тільки в електротранспорті а і в маршрутках міста Луцька. Чому водії мають класти частину виручки собі в кишеню. Все має бути чесно. Звикли нити і нарікати на керівництво підприємства, держави. А самі нічого в собі не хочуть змінювати. Починайте з себе. Не лишайте талончики за проїзд кондуктору для повторної реалізації, вимагайте в водія маршрутки талончик за проїзд!
123 Показати IP 28 Квітня 2017 21:02
Усі жваво розповідають про ЛПЕ і Валідатори. А чому усі забули про неправомірне підняття оплати проїзду в маршрутках, про хамство водіїв за 4 грн., за неналежні умови перевезення. Електронні квитки мають бути і в маршрутках. Чому про це ніхто не говорить. Можливо усі ці статті і написані навмисно, щоб відволікти нашу увагу від більш нагальних проблем із транспортом, яка існує в місті Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus