USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На луцьке сміттєзвалище викинули люмінесцентні лампи. ФОТОФАКТ

5 Липня 2016 11:22
На Брищенське сміттєзвалище, що у Луцькому районі, вивезли люмінесцентні лампи. Про у п’ятницю, 1 липня, повідомив депутат Рокинівської селищної ради Олег Лукашевич. З його слів, до нього звернувся місцевий мешканець і повідомив, що на полігон, який нині консервують, викинули велику партію відпрацьованих люмінесцентних ламп.

Як пише Громадське.Волинь, депутати створили комісію і вирушили на смітник. На місці вони пересвідчилися у достовірності повідомлення, зафіксували це на фото, склали акт обстеження, викликали Державну службу з надзвичайних ситуацій та поліцію.

Наступного дня директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич повідомив, що зловмисників встановили, а небезпечне сміття вивезли з Брища.

Фото Інформаційному агентству Волинські Новини надав депутат Рокинівської селищної ради Олег Лукашевич.


Довідка: Усі люмінесцентні лампи містять ртуть (у дозах від 40 до 70 мг), яка є отруйною речовиною і відносяться до I класу небезпеки для навколишнього середовища. Ця доза може заподіяти шкоду здоров’ю, якщо лампа розбилася. Якщо постійно піддаватися згубному впливові пари ртуті, то вона буде накопичуватися в організмі людини, шкодячи здоров’ю. Подібно до утилізації батарейок, утилізацію лампочок в Україні забезпечують переважно добровольці та оперативно-рятувальна служба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
зацікавилась Показати IP 5 Липня 2016 11:40
а де їх дівати після використання? є якісь пункти прийому ?
А до зацікавилась Показати IP 5 Липня 2016 12:04
А особливо багато енергозберігаючих, куди їх, там також ртуть.
Анонім до А Показати IP 5 Липня 2016 12:37
біля міськради від упр.екології стоїть смітник для ртутних ламп....
Б до А Показати IP 5 Липня 2016 13:41
Там пари ртуті (газ) причому дуже мізерна кількість.
109 Показати IP 5 Липня 2016 13:05
Постійно приймає Нова лінія
Aero до 109 Показати IP 6 Липня 2016 21:35
То вони і викинули, напевно. Бо ламп чимало, захотіли зекономити на утилізації.
Павло Показати IP 5 Липня 2016 14:14
Дану проблему потрібно вирішити на законодавчому рівні, а то так і далі будуть викидати будь-де і будь-куди. До прикладу в Німеччині всі магазини які торгують таким товаром, мусять приймати його на утилізацію. не зважаючи на те де даний товар був придбаний. А в нас на всю Україну є тільки один завод, у Львові, який може такі лампи переробляти. От якось так....
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2016 16:47
Ми ж не Німеччина!Ми особливі-ми українці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus