USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На порушників ПДР у Луцьку «полюватимуть» удвічі більше патрульних

16 Серпня 2016 17:07
Управління патрульної поліції міста Луцька вивело на патрулювання вулиць міста додаткову роту правоохоронців. Таким чином, наразі у Луцьку вдвічі більше поліцейських стежитимуть за дотриманням громадянами правил дорожнього руху. Поліцейські вчать лучан переходити дорогу по пішохідних переходах та відучують чекати транспорт на перенесеній зупинці біля «Там-Таму».

Про це стало відомо під час спільного патрулювання представників ЗМІ та патрульної поліції Луцька сьогодні, 16 серпня.

Так, керівництво патрульної поліції Луцька здійснює заходи посиленого контролю в рамках всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху, який проходить по всій країні з 8 серпня до 12 вересня.

Поліцейські розповіли про найбільш аварійно небезпечні місця у Луцьку. Зокрема, це: перехрестя Варшавський ринок, Центральний ринок, проспект Соборності, вулиця Єршова (кільце біля Глобуса) та Київський майдан.

«Базарний день»

Зі слів правоохоронців, на Варшавському ринку трапляються переважно дрібні ДТП через недотримання водіями правил паркування. Територія популярного серед лучан ринку не розрахована на таку кількість покупців на автівках. Паркувальних місць в «базарний день» завжди не вистачає.
В осінній період оптової торгівлі овочами ця проблема особливо загострюється. Продавці кавунів займають паркувальні місця та ведуть торгівлю просто з вантажних машин. А покупці намагаються під’їхати якомога ближче, аби не довелося далеко нести кавуни. В результаті - жодної культури паркування та дрібні ДТП.
«Проблема патрулювання ринків – це відсутність водія в машині. Ми не маємо права штрафувати автомобіль, для оформлення протоколу потрібен порушник. У випадку з ринком, неможливо вгадати, скільки його доведеться чекати» - розповідає патрульний поліцейський.

Невідомий знак

Ще одне місце концентрації аварійності – вулиця Єршова, район Північного ринку. Зі сторони ринку розміщений знак, який регулює правила паркування автомобілів у цьому місці: «бічними колесами до бордюру». Якщо паркуватись у цьому місці не за правилами, то при виїзді автомобіль заважає кільцевому руху транспорту та перешкоджає громадському транспорту.
Практика показує, що про цей знак знають рівно половина водіїв, оскільки кожена друга автівка припаркована з порушенням.
«Штраф за парковку з недотриманням вимог цього дорожнього знаку – 255 гривень, рівно стільки ж, як і за парковку «на п’ятачку» біля кільця», – попереджує патрульний поліцейський.

Дві зупинки біля «Там-Таму»

Понад місяць тому зупинку біля гіпемаркету «Там-Там» перенесли на кілька десятків метрів далі від пішохідного переходу. Зупинка на звичному для лучан місці становила небезпеку для учасників дорожнього руху та самих пішоходів, оскільки знаходилась занадто близько до людного пішохідного переходу.
Наразі люди повільно звикають до того, що транспорт треба чекати на новій облаштованій зупиці. Проте є й такі, хто за звичкою і досі зупиняють маршрутки на старому місці.
«Насправді, складніше навчити водіїв громадського транспорту не зупинятись на вимогу пасажира там, де вже немає зупинки». – додає патрульний.


Відважні пішоходи

Одна з найпоширеніших причин аварійності у Луцьку, які називають патрульні, – перехід через проїзну частину у невстановленому місці. Адміністративна відповідальність за це порушення складає всього 51 гривню, тому містяни, не замислючись, крокують через дорогу «там, де не їде машина», а не там, де зебра та світлофор.
«Переважна більшість порушників правил пішохідного переходу – це пенсіонери та інші громадяни пільгових категорій. У кожного на це знайдеться поважна причина, але не у кожного з собою будуть документи, аби поліцейський міг оформити правопорушення на місці», - каже патрульний поліцейський.
Довідково. На території обслуговування УПП у містіЛуцьку за сім місяців поточного року (січень-липень) зареєстровано 149 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, під час яких 190 людей травмовано та 4 людини загинуло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
лучанин Показати IP 16 Серпня 2016 17:25
а затримувати грабіжників, злодіїв, виявляти та припиняти злочини хто буде, старі патрульні саме це робили і мали непогані показники, хоча працювали за набагато меньшу зарплату і патрулювали місто пішком, і чисельність їм була також меньшою.
проходив мимо до лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 10:41
Нікому не потрібна була та реформа з міліцією. Ті піліцейські невміють їздити на автомобілях, користуватись спецзасобами, а про фізичну підготовку я взагалі мовчу... Ще мабуть дось бомжи їх б'ють і забирають пістолети)))
777 Показати IP 16 Серпня 2016 17:26
дуже багато ДТП на дубнівському перехресті багато поблем біля консульства піший патруль допоможе
Правдоруб Показати IP 16 Серпня 2016 17:31
Може хай ще реагуванням на злочини та інші правопорушення зайнялися, а то парковщик за 12 тисяч гривень це круто.
Весь світ гра Показати IP 16 Серпня 2016 17:32
Може краще ще б реагуванням на вчинені злочини та інші правопорушення зайнялися, а то парковщик за 12 тисяч зарплатні це круто!!
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2016 18:55
Крім піару і Фб результати роботи тільки витрати бюджетних грошей. Реформа де люди з двомісячною підготовкою отримують більше за слідчих з 10 річним стажем приречена. Грузинка втече а, що робитиме Шпига який знищив поліцію........
Сергій Показати IP 16 Серпня 2016 18:58
Про що ви пишете,ці безголові крім паркувальників ні на що більш не здатні,а забув,ще вміють завчені фрази типу,"нечітка річ","явно виражені ознаки алк.сп'яніння","запах з ротової порожнини" і т.д.,послухавши їхні інтерв'ю,складається враження,що з їхньої пам'яті спочатку все витерли,а потім загрузили один файл з однаковими фразами і словосполученнями для всіх!!!
valik Показати IP 16 Серпня 2016 19:02
ще б хтось контролював поліцію,і те як вони їздять собі як хочуть,постійно порушують пдр і ведуть себе надто зухвало!!!
Я холодний! Показати IP 16 Серпня 2016 19:03
Добрі новини панове! У нас парковок безліч, знаки встановленні згідно норми а дороги взагалі як скло рівні. Пора відвойовувати шановні свої права і інтереси в банди-формування під назвою Нова поліція.
Справедливий Показати IP 16 Серпня 2016 20:17
Парковщики вони і є парковщики
аналог Показати IP 16 Серпня 2016 20:37
У вулику є бджоли які працюють і є трутні, які живуть за рахунок бджіл. Нову патрульну із впевненістю можна порівняти із трутнями, причому високооплачуваними. Прості "бджоли" працюють за порівняно невисоку зарплату і особливо про їхні здобутки ніхто не пише, зате піар Нової патрульної поліції-кругом.
саша Показати IP 16 Серпня 2016 21:13
І всі угнані машини вже теж знайдені а крадії по тюрмам??? Хай прозвітують перед громадою скільки розкрито злочинів і на скільки знизилася злочинність????але там похвалитися нічим!!!нажаль...одні провали!чудовий результат.
Мєнт Показати IP 16 Серпня 2016 21:52
Бо присина в одному. Керівники їхні місцеві далекі від реальності роботи незнають. Співпраці з іншими органами немає. Пересрались з усіма бо поставили керувати пацанів які нічого незнають і думають що вони боги!
Вася Показати IP 16 Серпня 2016 22:25
тож аварійність зазвичай припадає у вихідні дні та середу і четвер, в основному в стані сп'яніння. Не тим займається поліція, піар для грузінки і ко.
Правдоруб Показати IP 17 Серпня 2016 08:53
Якщо є проблема біля Варшавського ринку, то чому поліція її не вирішує? Звертаю увагу журналістів, громадськості на місця для паркування автомобілістів, адже вони перетворилися на місця для торгівлі (кавунами, помідорами, тощо). Парковочні місця зайняли вантажні фури, буси. Тобто торгівля здійснюється в недозволеному місці. То в мене постає питання чому поліцейські не вживають адміністративних заходів до даних порушників правил торгівлі в невстановленому місці, до власника парковки, що використовує її не за призначенням. Якщо "поліцаї" наведуть там порядок, то і ставте притензії до водіїв, які порушили правила зупинки-стоянки. Поліцейські ви ж "парковщики" то доведіть що назва яку дали вам люди відповідає дійсності....
ВОДІЙ Показати IP 17 Серпня 2016 09:16
нехай спочатку самі вивчать ПДР
водій Показати IP 17 Серпня 2016 10:11
Зараз проходить місячник безпеки руху,тобто фіксуються порушення ПДР,які впливають на стан аварійності. Наші, вірніше ,чужі, народу поліцейські, фальцифікують свої результати роботи з профілактики винекнення ДТП кількістю складених та винесених постанов за порушення правил користування пасками безпеки,зупинки-стоянки та інші дрібні порушення,які не заслуговують уваги. Позорище,яке знову доказує бездарність та непрофесійність поліції.
до водія Показати IP 17 Серпня 2016 10:23
вони крім паркування більше нічого не вміють, а забув ще селфі
просто Показати IP 18 Серпня 2016 12:43
клоуни з дитячого садочка
Олександр Показати IP 23 Серпня 2016 10:23
А що змінилося, ну так - без причини не зупинять, це вже плюс, а інше?: Якщо змінився підхід до спілкування водій-поліцейський то, мабуть, має "новий інспектор" бачити по людині, чи перевіряти по базі: виправить водія попередження чи постанову зразу, зважати на це?? Навіщо така каральна реформа, якщо по новому то по новому. Ставлять чи знімають знак - не всі водії, які його роками виконували, помітили зміни, то що ПОСТАНОВЛЯТИ ЗРАЗУ, попередьте на сайті, фб.тощо все ж зміниться кількість конфліктних ситуацій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus