USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Вересневому – громадські слухання щодо смороду

14 Липня 2017 17:43
Громадські слухання стосовно ситуації з локалізації смороду, від якого потерпають мешканці Луцька, заплановано провести 19 липня.

Як розповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, на сьогоднішній день є один шлях вирішення цієї ситуації.

«Це акумуляція всіх гілок влади, зокрема й обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів, органів державної влади, які відповідають за екологію, які мають контролювати екологічний стан країни, міста», – відзначив Григорій Олександрович.

За його словами, перший крок до вирішення проблеми поширення неприємного запаху містом уже зроблено. Це зупинка роботи заводу з виробництва біоетанолу.

Читайте ще: ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД ПРАЦЮВАТИМЕ БЕЗ ВІДХОДІВ

«Далі потрібно локалізувати ті джерела смороду, які вже існують. Було викинуто багато відходів від виробництва біоетанолу, які на сьогоднішній день підживлюють цю реакцію та провокують ці запахи. Тому потрібно буде докласти зусиль для того, щоб зупинити всі процеси хімічних реакцій, і відповідно наступний крок – це приєднання каналізації Вересневого до загальноміської системи», – розповів виконувач обов’язків мера Луцька та додав, що роботи щодо каналізації заплановано здійснити до кінця серпня.

Григорій Пустовіт зазначив, що, оскільки завод «БІО ПЕК» знаходиться фактично за межами міста, на території, за яку відповідають Луцька районна державна адміністрація і Волинська обласна державна адміністрація, міська влада не може впливати на його діяльність.

Також Григорій Олександрович підкреслив, що для того, аби завод працював і надалі, він має подбати про встановлення відповідних фільтрів і установок, які знезаражуватимуть відходи, щоб «не допустити повторення газових атак на місто Луцьк і передмістя, від яких уже декілька років потерпає громада».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
фи Показати IP 14 Липня 2017 18:09
вонь скоро будет визиткой Луцка.
Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 20:23
"Тому потрібно буде докласти зусиль для того, щоб зупинити всі процеси хімічних реакцій, і відповідно наступний крок – це приєднання каналізації Вересневого до загальноміської системи" - а як воно в'яжеться? Це абсолютно різні і паралельні речі! Приєднання до каналізації це на майбутнє, а знезараження (зупинення хімічних реакцій) треба було робити ще вчора, це саме те що ніхто до цього часу не робить і мабуть не збирається, бо вже на каналізацію перепригнули.
скептик Показати IP 14 Липня 2017 20:50
одним із наступних кроків повинно бути вивезення цього всього добра з полів фільтрації. і робити це потрібно було ще позавчора
фф Показати IP 14 Липня 2017 21:57
зрівняти завод з землею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus