USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині батьки свідомо перекручують імена дітей

18 Лютого 2014 09:19
Працівники Ковельського РАЦСу стривожені тим, що все частіше батьки вимагають у них неграмотно записувати імена дітей та перекручувати їх на власний лад.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ковелю реєстраційної служби Ковельського міськрайонного управління юстиції Марія Бойчук: «На жаль, правила української мови у нас не мають статусу закону, і якщо колись були помилки по необачності працівників РАЦСу, то тепер їх свідомо роблять батьки називаючи дітей Дініс, Кіріл, Нікіта, Крістіна (правильно Денис, Кирило, Микита, Христина). Звичайно, бажання батьків передусім. Ми попереджаємо про складнощі, які їх очікують в подальшому, але впливу не маємо, бо це їхнє право та рішення».

Найчастіше батьки приходять безпосередньо на сам процес реєстрації дитини вже з готовим іменем. Нині в моду входять старовинні імена, як-от: Лев, Ерік, Маркіян, Яків – з чоловічих, Альбіна, Еріка – з жіночих.

За даними відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Ковельському районі, маємо статистику найбільш популярних імен за три останні роки. Так у 2011 та 2012 роках називали дітей такими чоловічими іменами: Дмитро, Богдан, Андрій; та жіночими: Дарина, Анна, Ольга. А ось у 2013 році п’ятірку лідерів чоловічих імен склали: Олександр, Владислав, Артем, Максим, Ілля; та жіночих: Софія, Анна, Анастасія, Вікторія та Марія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
))) Показати IP 18 Лютого 2014 09:48
є закон України, в якому написано, що ім'я дитині дають батьки, і до побачення. захочу - назву Крістіна, захочу - Христина, а ви - запишете.
ххх Показати IP 18 Лютого 2014 10:08
Вже полішуки спупіли, давай їм Еріків, Альбін. Це не корабель, як назвеш так і поплие. Полішук буде полішуком.
Міша Показати IP 18 Лютого 2014 10:34
від назви дитини доля не міняється і розуму батькам не додасть. Треба називати іменами святих -Оксана, Андрій Наталія, Володимир, Ольга, Катерина, Анна, Олексій, Степан, Сергій, Павло, ПЕТРО, Ілля, Ірина, Віра, НАдія, Любов, Тетяна.. Що мало гарних імен. А то які чув -Анна-Марія, Настя, Даша, Фаїна, Анжела, Ліліана, Роза,Макар, Нік, Мерседес, Вероніка, Діана, Влада... І так далі що то за імена?
Андрій76 Показати IP 18 Лютого 2014 11:31
Шановні коментатори не створюйте проблеми з нічого,на рівному місці. Наприклад: якщо моя сусідка чи знайома назве свого сина хоч Трактором,я так і буду до нього звертатись-Трактор Іванович і мені абсолютно по барабану,що це ім"я не зовсім (як би це пом"якше виразитись) "милозвучне".Хіба діти винуваті,що є батьки дурнуваті?..Ну помучиться дитина від образ і знущань однолітків через своє"оригінальне"ім"я,а потім,по досягненні повноліття з легкістю поміняє його на пристойніше.І буде ДУУУУЖЕ "вдячна"своїм батькам,що її так"охрестили"...
66666666666 Показати IP 18 Лютого 2014 12:07
я взагалі не розумію кому яка різниця як і хто своїх діток називає достатньо того що вже законодавчо заборонено називати дітей іменами які вже не рахуються як імя а просто назва Софія бо це софіївський собор. лєна бо це річка, і вікторія бо водоспад. по дурному правда ж?
матуся Показати IP 18 Лютого 2014 13:42
Батьки можуть називати дітей як завгодно і їм ніхто не може бути тут указом. Але перш ніж дати дитині ім"я треба добре обмірковувати,адже ій з ним жити.Ім"я повинне ще бути співзвучне з прізвищем,з по-батькові.(Ніколь Василівна,Ріккі Іванович) Адже дитина може в майбутньому просто цуратись свого імені.Я пам"ятаю як колись на радіо був ведучий і ,будучи дитино,його ім"я в мене викликало сміх (Борис Ракоїд) Тому треба думати не лише про красу імені,але і про комфорт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus