USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині діти тимчасово 20 років навчаються у клубі

22 Лютого 2018 23:28
Більше 20 років діти села Башлики Ківерцівського району навчаються у приміщенні будинку культури. Стару школу розібрали, а нової так і не звели. Відтоді й залишилися діти, учителі та батьки сам на сам із своїм клопотом, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Днями народний депутат Ірина Констанкевич зустрілася з громадою села Башлики для обговорення шляхів вирішення проблемищодо навчального закладу.



Місцевий житель Василь Берестюк розповідає, що питання зведення нової школи підіймали вже неодноразово.

«Я дуже багато разів їздив у район та область із цим питанням. І завжди знаходилися більш нагальні проблеми. Нині ситуація зі школою просто нестерпна. Пічне опалення у двоповерховому приміщенні – це ж нонсенс. У класах жахлива задуха. Натомість в коридорі та актовому залі опалення взагалі немає. Діти часто хворіють. Уроки фізичного виховання відбуваються просто посеред класів, де й пройти складно», – зазначив Василь Берестюк.

Питання побудови нової школи підіймалося під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, який відбувся за ініціативи Ірини Констанкевич у листопаді 2017 року у Луцьку. Комітет рекомендував Волинській обласній державній адміністрації невідкладно розглянути питання щодо будівництва закладів загальної середньої освіти у селах Грем’яче та Башлики Ківерцівського району.

«У нашій школі навчається 240 дітей. У найближчі 5 років кількість учнів значно збільшиться. Наступного року до школи прийде 35 першокласників, а у 2019 – 42. Діти навчаються у три зміни, а додому повертаються близько 18 години. Місця не вистачає – школярі сидять під самою дошкою», – каже директор школи Людмила Філюк.

Згідно з проектно-кошторисною документацією, яка була виготовлена ще 2 роки тому, зведення нової школи обійдеться у понад 90 мільйонів гривень.



Народний депутат Ірина Констанкевич ще у вересні минулого року подала пропозицію до проекту держбюджету 2018 року щодо виділення 15 мільйонів гривень на будівництво нової школи у Башликах.

«Для того, щоб зрушити справу потрібно переглянути проектно-кошторисну документацію і максимально її здешевити. Сума у понад 90 мільйонів гривень для будівництва однієї школи – величезна», – зазначила народна обраниця.

Також Ірина Мирославівна розповіла про успішний досвід жителів села Осівці Камінь-Каширського району, які за 2 роки побудували нову школу, і вже в наступному навчальному році планують її відкрити. До слова, загальна кошторисна вартість навчального закладу в Осівцях становить 54 мільйони 89 тисяч 138 гривень.

Під час зустрічі вирішили сформувати ініціативну групу із представників громади, аби спільно із районним та обласними депутатами активно працювати над розв’язання головної проблеми Башликів. Зі свого боку, Ірина Констанкевич теж пообіцяла підтримку та залучити на школу частину фінансування з фонду соцеконому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ник.. Показати IP 22 Лютого 2018 23:41
вот куда должна была ехать жена рощеныча..не пиариться по праздниках а заниматься тяжким трудом украиной..
Андрій Показати IP 23 Лютого 2018 08:19
низькій уклін Ірині Мирославівні. Луцьк.як там Лапін?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus