USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині досі шукають причетних до «скулинської авіакатастрофи»

15 Червня 2015 18:16
Розслідування падіння кукурузника біля села Скулин Ковельського району продовжується. За неналежне розслідування покарали слідчих.

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака 12 червня.

Нагадаємо, 10 жовтня на колишньому колгоспному летовищі поблизу села Скулин Ковельського району сталася авіакатастрофа. О 3.30 ночі літак Ан-2 під час польоту розпався надвоє. У результаті аварії загинули двоє осіб: пілот-одесит та волинянин, ймовірно, син місцевого держслужбовця.

Нагадаємо, у ЗМІ свого часу з’явилося повідомлення, що один із загиблих був нібито сином начальника відділу з надзвичайних ситуацій Ковельської РДА Олександра Ромаха. На місці аварії валялося чимало коробок з цигарками білоруського виробництва. Тож літак, очевидно, використовували для перевезення контрабанди.

Як пояснив прокурор області, суб’єктами злочину – контрабанди товарів - були пілот та член екіпажу. Оскільки вони обоє загинули, то й карати за це нікого. Тим більше, що стаття за контрабанду декриміналізована.

Згідно з висновками Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, причиною падіння літака стала помилка пілота.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ІДЕАЛЬНІ КОНТРАБАНДИСТИ». ЯК РОЗСЛІДУЄТЬСЯ ПАДІННЯ ЛІТАКА НА ВОЛИНІ

До того, як літак опинився на Волині, він значився на балансі польського авіаклубу. Згідно з висновками, власником літального апарату був загиблий пан Ромах. Оскільки суб’єкти контрабанди загинули, то розслідування ведеться в напрямку порушення правил польотів цивільних повітряних суден.

Зі слів Дмитра Чепіжака, призначені додаткові слідчі дії, аби встановити інших осіб, які були причетні до придбання і використання повітряного судна, здійснення польотів та організації контрабанди.

Крім того, прийняли рішення покарати слідчих за неналежне розслідування.

«Там є моменти, які ще треба доопрацювати», - зауважив прокурор.

Нагадаємо, подібна авікатастрофа сталася на Волині й у 2015 році. У березні в селі Промінь впав літак з контрабандними цигарками. На місці падіння були знайдені два тіла. Згідно з результатами експертиз, загиблі виявилися громадянами Республіки Польща.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus