USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині неправильно розподіляли путівки в «Артек»

18 Лютого 2014 13:57
Перевагу під час виділення безплатних путівок варто надавати дітям-сиротам, а не обдарованим дітям, - вважають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання колегії у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, що відбулося 18 лютого.

Як повідомив заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, минулого року послугами з оздоровлення та відпочинку охопили 81 тисячу дітей шкільного віку (67% від загальної кількості), з них 15% охопили оздоровленням та 52% - відпочинком. Зокрема, у Камінь-Каширському районі відпочинком охопили 86% дітей, проте найнижчі показники згідно з підсумками 2013 року – у Луцького міськвиконкому (45,7%) та Ратнівської райдержадміністрації (58,4%). За охопленням дітей заходами із оздоровлення найнижчі показники продемонструвала Ратнівська (6,3%), а також Старовижівська, Іваничівська, Турійська та Шацька райдержадміністрації.

Серед дітей пільгових категорій охопили оздоровленням та відпочинком 91% дітей з малозабезпечених сімей, 81% - з багатодітних сімей. Перевірку структурних підрозділів Луцького міськвиконкому, Луцької, Горохівської, Ковельської та Любешівської райдержадміністрацій щодо дотримання порядку підбору та направлення дітей пільгових категорій у табори «Артек» та «Молода гвардія» здійснили у жовтні-грудні 2013 року. У окремих структурних підрозділах виявили факти, коли держбюджетні безплатні путівки виділяли переважно обдарованим та талановитим дітям, а не, наприклад, дітям-сиротам. Цей підхід, на думку заступника начальника управління, неправильний, перевага повинна надаватися саме дітям-сиротам.

«Держбюджетні безплатні путівки перш за все потрібно виділяти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, інвалідам та дітям з малозабезпечених сімей. Під час надання путівок з частковою оплатою окрім пільгових категорій враховується соціальне становище», - зазначив Ігор Дмитришин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тарас Показати IP 18 Лютого 2014 14:08
а коли що правильно розподіляли і особливо путівки. діти які хворі не можуть поїхати бо там чиновників здорові діти віддихають
читач Показати IP 18 Лютого 2014 15:36
діточки заможних працівників (начальників) міської ради кожен рік їздять, а діти-сироти чи хворі дітки не можуть поїхати. Для цих дітей не вистачає путівок. А багатії з міської ради скрізь влізуть, їм все можна.
совість до читач Показати IP 18 Лютого 2014 18:08
Завжди дивувалася з людей які не володіючи жодною інформацією пишуть всякій бред, тараса це теж стусується
Аліса Показати IP 19 Лютого 2014 08:57
Ніхто не думає про те, що кожну зміну, кожну путівку контролює КРУ і прокуратура, перевіряючи відповідність документів дітей до путівок,особливо бюджетних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus