USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Спільна перемога: на Волині планують примиритися ветерани війни та УПА

16 Квітня 2015 15:21
До примирення та спільного обговорення подій минуло закликали ветерани війни іншу воюючу сторону ветеранів УПА у Володимирі-Волинському. Сталося це вчора під час засідання громадської ради при міськвиконкомі, де обговорювали відзначення 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На початку засідання напругу в залі (адже було зрозуміло, що не залишиться без уваги засудження комуністичної ідеології) зняв Антон Венгловський - заступник голови Володимир-Волинської міськрайонної організації ветеранів. Він розповів про УПА на Волині і про те, що цю організацію дійсно треба було визнавати воюючою стороною і з самого початку незалежності України. Антон Венгловський зазначив, що у них не має жодних претензій ветеранів УПА, а, навпаки, хотіли б зустрітись і поговорити.

Як повідомлялося, 9 квітня 2015 року Верховна Рада визнала учасників ОУН та УПА борцями за незалежність України.

Член громадської ради Григорій Гороть запропонував міській владі Володимира-Волинського організувати таку зустріч, аби ветерани змогли зустрітися та поспілкуватися, але без сторонніх порадників.

«Закони про декомунізацію мають бути направлені на роботу з молодим поколінням, аби воно знало правду, а не проти старших людей і спроб доказати їм, що все було погано і вони також погані», – зазначив Григорій Гороть.

Нагадаємо, згідно з указом Президента України № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-тої річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-тої річниці завершення Другої світової війни», 8 травня в Україні відзначатиметься День пам'яті та примирення.

Планується 8-го травня у Володимирі-Волинському організувати спільну ходу до всіх пам’ятників і Другої світової війни, і УПА, покласти до них вінки, а 9-го травня організувати ветеранам солдатську кухню та виступ ветеранського хору.

«Якщо раніше я був проти того, аби на 9-те травня була солдатська кухня з кашею, то тепер за – там кожен рік збираються і ветерани війни, і ветерани УПА, і люди старшого віку, які або самі пережили війну, або їхні батьки і не сваряться між собою, хоча може і не погоджуються. Навіщо в них забирати цей момент приємного, коли приємного в нашому житті і так мало», - підкреслив Григорій Гороть.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Костя Показати IP 16 Квітня 2015 15:33
коментар було видалено
Анонім до Костя Показати IP 16 Квітня 2015 16:32
через таких костів і панує розбрат. він як іуда - за кілька копійок буде робити те, що йому скаже господар
Володимир Показати IP 16 Квітня 2015 15:51
Це що говорили саме так і готові до примирення - показово. У Польщі зуміли примиритися Армія крайова та польські партизани. Так і тут буде. Це чудове рішення ветеранів та громадскості.
Анонім до Володимир Показати IP 16 Квітня 2015 19:12
А Армія крайова та польські партизани сотрудничали с оккупантами?
Саша Показати IP 16 Квітня 2015 16:12
коментар було видалено
до кості Показати IP 16 Квітня 2015 16:44
Як бачимо через 70 літ після війни енкаведистські гени ще дихають. Нічого, дамо ради!
Анонім до до кості Показати IP 16 Квітня 2015 20:59
коментар було видалено
Анонім Показати IP 16 Квітня 2015 20:00
Кононович хватить тролити.СБУ шарашкына контора ви можете його прижучити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus