USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «ретро-автомобілі» залучили до пожежної охорони. ФОТОРЕПОРТАЖ

12 Квітня 2016 18:00
Гасити пожежу у волинських лісах мають намір понад 40 пожежних бригад. Перевірку на готовність провели у Маневицькому районі. Серед цікавих автівок були й такі, які вже досягнули ювілейного віку, – 50 літ.

Усі пожежні машини Волинського управління лісомисливського господарства з’їхалися на озеро Тросне Маневицького району. Детальним оглядом машин зайнялися працівники Державної служби надзвичайних ситуацій України у Волинській області.

Як пояснюють лісівники, такі перевірки проводять для того, аби виявити поломки машин та виправити їх до початку пожежонебезпечного періоду.

«У нас є 44 пожежні автомобілі. Цю перевірку проводимо щороку. Так, ми запросили незалежних експертів - працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Цей захід направлений для того, щоб виявити недоліки в роботі машин та їх ліквідувати. Пожежні машини не нові, втім, вони - у задовільному стані», - розповів завідувач сектору охорони та захисту лісу ВОУЛМГ Руслан Войцеховський.
Окрім того, торік було 99 випадків загорань на площі 211,4 гектара.

Серед машин лісівників особливої уваги заслуговує ЗІЛ 157, який 1966-го року випуску. Вже двадцять літ водить цю пожежну Василь Лемішук. Він розповідає, що старенька ще в повному здоров’ї, більше того, має певні переваги над новішими автомобілями.
«Я вже років зо 20 років воджу цей автомобіль. Машина із 1966-го року, ще находу й не одного водія переживе.

На ній мені неодноразово доводилося їздити й гасити пожежу. Навіть було таке, що тижнями ночували в лісі. Звісно, вона старенька, втім, ми її підтримуємо в належному стані, доглядаємо старанно. Окрім того, у цієї пожежної бочка вміщує 5 метрів кубічних води, що в рази більше, ніж у новіших моделях, які можуть перевозити лише 1.7 – 3 кубометри води. Ця машина всюдихідна, прохідність у лісі - хороша», - наголошує водій пан Василь.
Надзвичайники оглянули кожну автівку, покопирсались під капотом і машини по черзі під’їжджали до озера, де відповідальна група пожежників демонструвала як швидко вони можуть набрати воду та чи влучно направляють струмінь води. Для цього на пеньку ставили пластикову пляшку, яку потрібно було збити. Якщо ж не вдавалося, то все повторювали до досягнення успішного результату.

Підсумовуючи перевірку, перший заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області Ростислав Демчук повідомив, що машини у належному стані й можуть виконувати покладені на них функції, навіть попри те, що вони - старенькі.

«Якби цієї служби не було б, то на нас ліг би непідйомний тягар, адже наші підрозділи розташовані в райцентрах, містах і основна функція, яка на них покладена - гасіння пожеж у населених пунктах. Тому у нас є відповідні договори й відбувається тісна співпраця з лісівниками та їхніми пожежними бригадами», - пояснює Демчук.
Довідково: для боротьби з лісовими пожежами у Волинському ОУЛМГ функціонує 18 лісових пожежних станцій, 49 пожежно-спостережних вишок, із них 31 обладнана системою телевізійного нагляду за лісовими масивами, 44 пожежні автомобілі, 39 мотопомп, 5 лісопожежних модулі, 25 пожежних цистерн, 115 колісних тракторів з плугами типу ПКЛ -70. Окрім цього, при 3-му і вище класах пожежної небезпеки відбувається авіаційне патрулювання лісових масивів Волинсько-Рівненським авіавідділенням державного підприємства «Українська державна база авіаційної охорони лісів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2016 18:20
таким авто,вік та бездоріжжя не перешкода.
Анонім до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2016 20:32
Умели наши предки и гульнуть и песню заспiвать,и Гагарина в космос запустить
Бе Показати IP 13 Квітня 2016 00:06
Якось воно не в'яжеться. Якби нерест у риби, гніздіння в птахів, ВН писало, що не можна підвищувати-понижувати рівень води в водоймах. А тут таке шоу! Де ті кляті екологи?
еколог до Бе Показати IP 13 Квітня 2016 07:33
БЕ - це від слова баран?
Анонім Показати IP 13 Квітня 2016 00:39
А яка зарплата в пожежного сторожа і водія можденого авто волмг? І чи близька вона до звітів ВОЛМГ
Жах Показати IP 13 Квітня 2016 07:43
Негайно всіх привести в спортивну форму .жах пуза як мішки Не лісова охорона а баби на 9 місяці Т.в.о. начальнику це безподобство пож машини стрункіші за лісову охорону .
Кейт Показати IP 13 Квітня 2016 07:55
Чему радоваться? Тут плакать надо!!! Полный застой.
лісник з Ратного Показати IP 13 Квітня 2016 08:17
та цей корч ледь до Маневич доїхав. Чим тут гордитися?
да-да Показати IP 13 Квітня 2016 16:58
лісники волинські як завжди на найкращому рівні. Кватиркові респект! Так тримати!
Для читачів Показати IP 14 Квітня 2016 00:38
Північна Корея тихо курить в куточку
так Показати IP 14 Квітня 2016 08:35
а яка галузь ще так забезпечена як не лісна? одна в нас гордість -- лісники. Усіх годують
до всіх Показати IP 14 Квітня 2016 10:25
лізьте до профспілок, медиків, педиків... там порядок наводьте. Чого до лісу лізете розбиратися? Тут усе впорядку. хіба не бачите? один похід до лікаря чого стоїть... а в школах які обдираловки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus