USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині розпочали промисловий видобуток сапропелю

23 Липня 2015 10:47
Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньсапрофос» отримало згоду від депутатів Старовижівської районої ради на користування надрами на землях Соколищенської та Синівської сільрад. Воно має перереєструватись із Луцька на Старовижівщині, щоб податки від його діяльності надходили до місцевого бюджету, - інформує Вісник+К.

Товариство має намір видобувати сапропель – мінеральні мули, які використовуються як поживна речовина для росту рослин чи кормові добавки для відгодівлі худоби, а також застосовуються у медицині.

Зі слів директора ТзОВ «Волиньсапрофос» Олександра Антропова, поклади добрива є приблизно на 140 гектарах Синового, за попередніми оцінками їх мало б вистачити на десятки, а то й сотні років. Видобуток підприємство планує розпочати не пізніше жовтня нинішнього року. Для цього необхідно завезти обладнання й спорудити житловий комплекс для майбутніх робітників, які працюватимуть вахтовим методом по два тижні.

За умови успішності впровадження нової технології обробки сапропелю, його можна буде транспортувати за кордон та вигідно збути там. Чималий попит на це добриво є у країнах Близького Сходу, Північної Африки та у Європі.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, в області знайшли альтернативу російським міндобривам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Еколог Показати IP 23 Липня 2015 23:43
Ще один мідьйонер.А держава,як завжди - мимо каси.
Реальність Показати IP 16 Березня 2016 00:03
Фото не того підприємства!!! Там нічого не розпочали робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus