USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині розробили нові туристичні маршрути

3 Березня 2015 15:00
Використати орнітологічні заказники поблизу села Несвіч Луцького району для велоекскурсій пропонують риболови-спортсмени Волині.

Про це стало відомо під час прес-конференції з приводу використання територій орнітологічних заказників поблизу села Несвіч, що відбулася 3 березня у Луцьку.

Як повідомив керівник напрямку спортивної ловлі коропа Федерації риболовного спорту Волинської області Олександр Ліпський, нещодавно провели анкетування мешканців села Несвіч на предмет пошуку спеціалістів, які могли б працювати у майбутньому спортивному комплексі. Так, зібрали 40 анкет і представники Федерації знайшли двох осіб, які, окрім того, що добре знають рідний край, готові співпрацювати у туристичній галузі. З його слів, двоє мешканців села Несвіч надали інформацію і спільно з ними розробили два туристичні маршрути, кожен - сім кілометрів завдовжки. Долати ці відстані, можливо, можна буде на велосипеді.

«Цікава подорож Несвічем та орнітологічним заказником. Цю ідею також підтримав наш орнітолог Михайло Химин, з ним усе узгоджено. Ми невдовзі отримаємо від нього інформацією про тваринний світ, який можна включити в таку туристичну мандрівку», - зазначив Олександр Ліпський.

Він повідомив про іноземний досвід: так, в Угорщині у аналогічному спортивно-оздоровчому комплексі на території заповідного фонду поблизу міста Ньїредьгаза створили умови не лише для риболовлі, а й для проведення родинних свят вихідного дня.

Нагадаємо, на території природно-заповідного фонду (орнітологічних заказників «Чаруків» та «Лобаниха») фірма-інвестор готова облаштувати комплекс спортивної риболовлі. Перешкодою на шляху реалізації плану є те, що, зі слів заступника голови ОДА Сергія Кошарука, надати водний об’єкт в оренду наразі неможливо з юридичної точки зору (необхідно спочатку виконати його нормативно-грошову оцінку). Вирішити проблему планують найближчими тижнями, аби не поставити під загрозу рибальський сезон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВOEMЦ Показати IP 3 Березня 2015 15:24
Молодці, паралельно розробляйте можливість навчання селян прийому відпочиваючих - сільському туризму, що є однією з цікавих ідей для самозайнятості. Наш центр готовий допомогти з проведенням семінарів - тел 72-71-98
Риболов-любитель до ВOEMЦ Показати IP 3 Березня 2015 17:13
А допомогти - це безкоштовно провести?
Ліпський Олександр д Показати IP 3 Березня 2015 19:02
З задоволенням зустрінемось та все обговоримо. Завтра зателефоную.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus