USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині рибалки зловили 13-кілограмового товстолоба. Фото

9 Жовтня 2017 18:21
Товстолоба вагою 13 кілограмів 500 грамів спіймали рибалки у Камінь-Каширському районі, пише видання «Полісся».

На водних плесах, які раніше належали рибгоспу, жителі села Гута-Камінська Максим Тороканець, Віктор Пархомович, Олександр Пащук, Михайло Монець, Віктор Тороканець та Руслан Вавдіюк, які прийшли, щоб наловити риби на престольне свято свого села, упіймали рибину таких розмірів, що витягали вони її із води гуртом близько півгодини. Лускатий і потемнілий від віку товстолоб, якого через надмірний апетит називають ще водяною коровою, бо харчується він рослинністю, заважив 13 кілограмів 500 грамів. Довжина рибини від хвоста до губи сягнула майже півтора метра.

Один із учасників риболовлі Руслан Вавдіюк говорить, що вони навіть не сподівалися на такий трофей. «Відчутно похолодало, перед цим останні кілька днів риба клювала неохоче, — ділиться враженнями рибалка».

За його словами, престольне свято — це свято всього села, це завжди добрий привід для жителів після служби зібратися гуртом.

«А яке ж свято в селі обходиться без дружніх посиденьок та застілля, — веде далі розповідь Руслан Вавдіюк. — От і ми вирішили долучитися, наловити риби та пригостити всіх бажаючих смачною рибною юшкою. На великий результат ми не надіялися. Але впіймали дійсно святковий трофей».

Більшу частину товстолоба рибалки засмажили. А з велетенської голови риби наварили цілий казан смачної юшки, якою пригощали всіх охочих.
Розміри спійманого в Гуті-Камінській товстолоба вражають, однак він все ж поступається виловленому тут минулоріч представнику цього виду сімейства карпових риб. Як розповів ще один місцевий рибалка Віктор Пархомович, торік йому вдалося зловити на цій водоймі товстолоба вагою майже 17 кілограмів.

Олесь Федорович, село Гута-Камінська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любі свині Показати IP 9 Жовтня 2017 19:47
На шапці в одного з рибаків переклад з англійської "покорятися", "покорний". Не думаю, що він знав це, але риба певно прочитала. І здалась...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus