USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині СБУ викрила посадовців на незаконній торгівлі з ОРДО

21 Серпня 2017 14:54
СБУ викрила посадовців на корупційних закупівлях обладнання з тимчасово окупованих територій для вугільної промисловості на Волині.

Про це йдеться на офіційній сторінці СБУ у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, працівники Служби безпеки України викрили посадовців, які за корупційним механізмом закупили на тимчасово окупованих територіях обладнання для державної шахти на Волині.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, для державної шахти в Нововолинську купили непридатне обладнання у фірми росіянина в окупованій Макіївці. Та намагалися приховати факт придбання невідповідного обладнання на суму 24,88 мільйона гривень. Підозрюють, що підлеглі міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика допомагають держпідприємству його радника відмити поставку з ОРДЛО.

Правоохоронці встановили, що один із керівників державного підприємства «Дирекція з будівництва об’єктів» вступив у змову із учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти. Посадовець сформував конкурсні вимоги безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що устаткування технічно не відповідало проекту модернізації шахти.

Оперативники СБ України задокументували, що чиновник, який є уродженцем тимчасово окупованих територій, закупив у підприємства з так званої «ДНР» обладнання на майже двадцять п’ять мільйонів гривень. Для його адаптації під реальні потреби шахти було додатково витрачено шістсот тисяч гривень з державного бюджету.

Співробітники спецслужби також з’ясували, що керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований у Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості щодо відсутності податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є громадянин Росії.

Одному з очільників державного підприємства та керівнику конкурсних торгів, у рамках відкритого кримінального провадження, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.



Довідково. З матеріалів справи відомо, що в 2015 році діяла держпрограма підтримки будівництва та переснащення вугле- та торфовидобувних шахтах. В рамках цієї програми «Буддирекція» розробила тендерну документацію для закупівлі підземного стрічкового конвеєра для шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля». Згідно з даними слідства, з самого початку тендерна документація була розроблена під закупівлю обладнання, яке технічно не відповідало проекту будівництва «Нововолинської». Переможцем тендеру стало ПАТ «Макіївський завод «Лазер», з яким в грудні 2015 року було укладено угоду на суму 24,88 млн грн.

Поліція встановила, що фірма виготовила потрібне обладнання на непідконтрольній нині українській владі території Донбасу та залізничним транспортом через контрольно-пропускний пункт поставила в Волинську область. Зараз конвеєр зберігається у ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», його не встановили через невідповідність технічним умовам шахти. При цьому, завод з Макіївки отримав всі кошти за угодою.

ПАТ «Макіївський завод «Лазер» нині перереєстровано в Павлограді Дніпропетровської області. Власником 96% акцій вказаний громадянин Російської Федерації. Головою наглядової ради є Олена Володимирівна Суміна, яка також входить до наглядової ради ПАТ «НВК «Макіївський завод шахтної автоматики», де наглядову раду очолює мешканець Санкт-Петербургу (РФ) Сумін Ігор Володимирович.

З вересня 2015 в.о. керівника ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» є Роман Надолинний. У 2007-2009 рр. керував ВП «Управління матеріально-технічного постачання» ДП «Ровенькиантрацит» (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков – радник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. (За матеріалами "Наші гроші")
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вусенко Показати IP 21 Серпня 2017 17:46
Там усім мій Дімка рулив... так тобі зраднику й треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus