USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – суперечка через перейменування села

11 Жовтня 2016 14:00
Повернути селу Старий Чорторийськ історичну назву закликають мешканці населеного пункту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Повернути селу назву Чорторийськ просять мешканці села. Водночас, голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що існує дискусія щодо назви населеного пункту між істориками та мешканцями. Так, село називалося Чарторийськом.

Попри те, що автори звернення надали довідку з архіву та демонстрували паспорти часів СРСР зі старою назвою села, член комісії Костянтин Зінкевич порадив звернутися до істориків, наприклад, СНУ імені Лесі Українки за історичною довідкою, адже архів не є дослідницькою установою.

Оскільки рішення про перейменування населених пунктів ухвалює лише Верховна Рада, ініціаторам звернення рекомендували надати протокол сходу села та інформаційну довідку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 11 Жовтня 2016 22:28
Й**нутий народ.....,роботою займіться ,а не ху...ю!!!!Назва не міняє нічого,а геморой додає.
зінкевич Показати IP 12 Жовтня 2016 12:44
нема нам більше шо робити вже 14 бригаді допомагати ніхто не хоче чому..............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus