USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Сусвалі священник УПЦ МП з прихожанами не пустив до храму похоронну процесію, – ЗМІ

20 Січня 2020 16:23
У селі Сусваль Володимир-Волинського району священник Московського патріархату з прихожанами та старостою не пустили похоронну процесію до храму.

Про це «ВолодимирМедіа» повідомив житель села Сусваль.

«У селі помер чоловік, батько голови Оваднівської ОТГ. Його мали відспівувати у місцевому храмі. Але коли процесія прийшла до дверей церкви, вони виявилися зачиненими. Як виявилося настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ієрей Богдан Гнатюк з прихожанами та старостою відмовилися впустити священника та людей, які прийшли провести в останню путь покійного», - розповів волинянин.

На місце викликали поліцію для розв’язання конфлікту. Панахиду довелося відправляти на вулиці.

Нагадаємо, у селі Сусваль триває конфлікт навколо храму, зокрема щодо перереєстрації громади як юридичної особи. Громада офіційно змінила підлеглість і перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ. Натомість у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП вважають, що охоронний договір щодо збереження церкви, підписаний з настоятелем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, і це «на законних підставах дає йому право захищати свій храм».

«Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство культури та релігії України укладає з новопризначеним священиком ПЦУ. Виникає прецедент, який поглиблює протистояння», – повідомили в єпархії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ігор луцький Показати IP 20 Січня 2020 17:10
Вот такі вони дуовные скрепы.
До писак Показати IP 20 Січня 2020 17:14
А хто мав відспівувати ПЦУ??? Тому й не впустив. Ніхто значить не домовлявся з священником Гнатюком.
Активіст Показати IP 20 Січня 2020 17:29
Хай би йшли в молитовний будинок до баптистів, ті б впустили.
Народна прокуратура Показати IP 20 Січня 2020 17:29
Перешкоджання здійсненню релігійного обряду. Одного-двох московських попів посадити - інші вгамуються
Народному придуру Показати IP 20 Січня 2020 18:06
Ти ще в сінагогу чи мечеть занеси покійника. А от баптисти, якщо попросити, відспівають безплатно.
Народна прокуратура Показати IP 20 Січня 2020 19:45
Ідіоте, до чого тут синагога чи мечеть? Йдеться про православних християн,у яких одна віра і один обряд, але московити ніяк не нажруться
Отакої... до Народна прокуратура Показати IP 20 Січня 2020 20:41
не ліпи метрополію СЦУ до Української Православної Церкви.
Активіст Показати IP 20 Січня 2020 20:43
Розуму в голови Оваднівської ОТГ немає. Для чого цей конфлікт? А так і горе направив на розбрат жителів ОТГ.
Арафат Показати IP 20 Січня 2020 23:29
Тому і живете фіг зрозумієш як - натовкли б пику попові та його опричникам і дорогу до села йому заказали б. А так - посокрушалися, і далі під@расу в рясі руки цілуватимуть. Того і не вважають украінців за людей, бо вже надто полюблають щоки підставляти
Алексей Показати IP 21 Січня 2020 10:13
Вновь образованный "церковный" субъект в лице раскольничьей "церкви" ПЦУ, я считаю, должна строить свои храмы, а не отбирать у канонической Церкви! Тогда не будет никаких распрей и ссор. Ну не отбирают же те же баптисты или католики храмы у Православных, а строят свои, и там отпевают своих адептов, танцуют, что хотят, то и делают. А если ты не построил, а отобрал, Бога никогда не будет в этом храме!
Костянтин Показати IP 21 Січня 2020 16:46
Якщо вони не є прихожанами даного храму, то чому прийшли до нього взагалі? Політична партія пцу все робить у ганебних традиціях комунізму - показує і говорить одне - а робить ПРОТИЛЕЖНЕ!!!
Алешке с Костиком: Показати IP 22 Січня 2020 04:46
Они пришли в тот храм, в котором молились всю свою жизнь. Еще с саветскай власти. Тагда все кругом било народное и ничье. Тогда все били частью саветскага народа. А зараз люди порозумнішали та усвідомили, що є украінцями і бажають мати богослужіння рідною мовою та підпорядковуватись центру в Києві, а не в масквє. Якби Україна була б дійсно фашистською державою, як то полюбляють гавкати кацапи, - то першим ділом СБУ «взяло б на карандашик» саме прихожан та попів кацапського патріархату, як таких, що є потенційними зрадниками та шпигунами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus