USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У волинських ПТУ закриють непопулярні спеціальності

3 Листопада 2017 19:44
З огляду на реформи в багатьох галузях, 2018 рік може стати роком шокової терапії для населення.

Про це йшлося під час програми «Актуальне інтерв’ю» ТРК «Аверс» за участю голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Складна ситуація склалася навколо обласних бюджетів, на які перекинули, зокрема, всю профтехосвіту. Загалом місячні витрати на забезпечення таких навчальних закладів становлять 1–1,2 мільйона гривень, що включає витрати як на виплату заробітних плат і стипендій, так і на оплату комунальних послуг.

«Із цим навантаженням буде дуже тяжко впоратися. Це шокова терапія. На превеликий жаль, ми змушені будемо скорочувати професії, на які немає попиту. Ми не будемо фінансувати заклади, які випускають спеціалістів, котрі не можуть працевлаштуватися. Ті спеціальності, які фінансує держава, залишаться, а також ті, які варті цього», – сказав Ігор Палиця.

Та додав, що кожен професійно-технічний навчальний заклад має право захищати свої інтереси та доводити те, що окремі спеціальності дійсно потрібні. До того ж, справа полягає не стільки в коштах, скільки в доцільності такої освіти.

«Після трьох років навчання випускники часто не мають можливості скористатися своїми знаннями та використати ті дипломи, які вони отримали. Тому дітей потрібно направляти туди, де вони зможуть здобувати освіту та потім працювати за спеціалізацією… Необхідно розвивати ті професії, які потрібні суспільству», – зазначив голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
люда знає Показати IP 4 Листопада 2017 19:48
Вовочка 3.14здунець, корочає і вивозить за для наживи ( у власну кишеню ) училище майно , на * атасі * ставить по черзі... 1.2.3... романтичного, майже за безплатні послуги охоронця Петра М . - він має великий досвід і сам неодноразово вивозив училищним автомобілем крадене в бурсі в тому числі працівникам управління ОіН... Вдалу операцію *замочують* після чого дирактор-кнур Богданець з сексуальними домаганнями пристає до дочки Петра - талант проводити всі НЕОБХІДНІ дії, покази , ... . Алло , л. плахотна-клоунеса далі шукає деревенскіє таланти !!! І находяться на освітянську ниву , курва , нерви , ... контингент ЯКЕ ЙДЕ ,- ТАКЕ ЗДИБАЄ !? АЛЛО , плахотна СЛУХАЄ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus