USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині в АТО забирали хворого батька трьох дітей, - ЗМІ

1 Червня 2015 18:16
Військовий комісар Володимир-Волинського ОРВК знехтував законом, який звільняє від мобілізації громадян, на утриманні яких перебуває троє і більше дітей.

Батькові трьох неповнолітніх дітей довелося звертатися до голови ОДА, аби його не забрали в АТО. Про це йдеться на сайті ГО “З’єднання борців за справедливість”.

Багатодітний батько звернувся до громадської організації З’єднання борців «За справедливість» у Волинській області за правовою допомогою. Цей чоловік, мало того, що хворий, у нього на утриманні троє малолітніх дітей, яким потрібно давати раду. А тут - повістка із військкомату.

Знаючи про те, що президентський указ його звільнив від мобілізації, він був ошелешений від почутого у військовому комісаріаті, де йому настирно радили пройти медичну комісію та з речами

з’явитися відповідної дати до пункту збору. Спробував щось довести, але його ніхто слухати не хотів.

І тільки після того, як голова ОДА отримав належне звернення, яке склали Борці за справедливість, дав доручення розібратися та вирішити питання по суті викладених у зверненні фактів. У підсумку обласний військовий комісар визнав, що батько трьох дітей

не підлягає призову на військову службу під час мобілізації як такий, в якого на утриманні перебуває троє і більше дітей віком до 18 років. Варто пам’ятати, що таких людей беруть в АТО, лише за добровільною згодою.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: П'ЯТА ХВИЛЯ МОБІЛІЗАЦІЇ: 10 ФАКТІВ

До слова, це не перший випадок, коли викликають до військового комісаріату усіх, кого тільки можна.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як на Волині повістку отримав батько шести дітей.

Звісно, обов’язок військового комісара - організувати мобілізацію на високому рівні. Однак є й певна межа, за яку не потрібно переступати, використовуючи наділені державою права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
знаюча Показати IP 1 Червня 2015 19:06
Нехай план по мобізації виконують воєнкоми із числа своїх родичів та родичів працівників військкоматів. А то тільки посвідчення учасника бойових дій вміють отримувати навіть і близько не будучи в АТО.
Я!!! Показати IP 1 Червня 2015 22:46
А якщо 1 чи 2 двоє дітей то хіба їм батько не потрібний чи вони їсти не хочуть??? оце заслуга перед державою - дітей наробити!
Вася до Я!!! Показати IP 2 Червня 2015 00:45
А шо- наробити дiтей вже не заслуга??! НАХ*РА так держава??!!!!
Я!!!" до Вася Показати IP 2 Червня 2015 01:00
От що наклепали то нехай ідуть і захищають!
Вася до Я!!!" Показати IP 2 Червня 2015 01:50
Сперш пояснiть таки- кого, що i вiд кого захищати??!
Я!!! до Вася Показати IP 2 Червня 2015 02:09
Напевно ви єдиний хто не в курсі куди відправляють мобілізованих?! Для особливо ОБДАРОВАНИХ поясню- На захист готівкових і безготівкових активів нашої НОВООБРАНОЇ ВЛАДИ!
Вася до Я!!! Показати IP 2 Червня 2015 02:18
Ще бiльше запутався... Якщо Ви все знаэте, то навiщо захищаэте??!
Я!!! до Вася Показати IP 2 Червня 2015 02:33
Кого захищаю??! Просто я вважаю Що повинні мобілізовувати незалежно від кількості дітей, а від того чи підлягає мобілізації по стану здоров"я чи ні, хоча вже давно всі розуміють що ця війна нікому не потрібна, але всі мовчать і всім все добре, До чого під час мобілізації враховувати кількість дітей??? Напевно батько який думає про майбутнє 2 дітей краще виховає їх чим "ГЕРОЙ-ТАТО" 3 і більше.
Вася до Я!!! Показати IP 2 Червня 2015 07:21
А просто послати i не йти нiкуди не можна ??!
до Я!!! Показати IP 1 Червня 2015 23:13
на 200% з Вами згоден.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus