USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині великотоннажні авто з піском розбивають дороги: люди вийшли на протест

28 Червня 2015 18:21
Промисловий видобуток піску перетворює шляхи Рожищенського району в бездоріжжя, – йдеться на «Громадське. Волинь».

Нагадаємо, позавчора люди самостійно перекрили дорогу у Рожищенському районі, щоб зупинити потік фур, які курсують трасою, незважаючи на те, що їхня вага – понад норму.

Так, мешканці вулиці Промислової, що у місті Рожище, зупинили великотоннажне авто з піском, що прямувало із кар’єру «Німб-7» села Крижівка Рожищенського району. На місце події викликали міліцію, прибув також власник кар’єру Петро Щебет.

До таких кроків громаду підштовхнуло нехтування останнім умовами, на яких підприємцю дозволили видобувати пісок, а також безсилля влади. Дорога, якою п’ять років возять пісок з кар’єру, доведена до аварійного стану. Будинки вздовж шляху дають тріщини: дорожнє покриття здатне витримати вантаж до 24 тонн, на що вказують відповідні обмежувальні знаки.

Однак перевізники піску їх не бачать. П’ять років підприємець Щебет не сплачує податків до місцевого бюджету. Загальний борг нині сягнув 200 тисяч гривень. Окрім того, його вже притягали до відповідальності за самовільне захоплення землі під кар’єр. Але грошей на ремонт дороги, яку знищують фури, і на податки, ще не заробив. Принаймні, в цьому за день до перекриття дороги він переконував районну владу і громадськість, яка почала застосовувати свої методи впливу на підприємця-порушника.

Під час наради бізнесмену дали зрозуміти, якщо він не буде возити пісок вантажівками до 24 тонн, або не транспортуватиме його об’їзними шляхами, а також не братиме участь у ремонті зруйнованої дороги, то, можливо, районна рада скасує своє рішення про дозвіл на видобуток піску. Однак застереження не подіяли.



Загалом у Рожищенському районі є три піщані кар’єри, проти яких воює громада: Сокільський, Крижівський і Носачевичівський. Громадські активісти застерігають, що ситуація з видобутком піску починає нагадувати ситуацію з копальнями бурштину на Маневиччині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 28 Червня 2015 18:23
Який з кар"єрів належить Чорнусі?
Олесь до Анонім Показати IP 28 Червня 2015 18:30
ВСІ
Vlad Показати IP 28 Червня 2015 18:59
Якось Ви писали про дорогу Радехів-Львів, там аналогічна ситуація, тільки там машини з цукровим буряком. Цікаво, чи Радехівський цукровий платить гроші за те, що 50-тонні машини з буряком повністю знищили дороги в районі.
ярослав Показати IP 28 Червня 2015 19:26
а вихід є сплав по стиру баржами
бандура до ярослав Показати IP 29 Червня 2015 22:03
шановний! Який сплав проти течії? Ви рівень води у Стиру бачили останніми роками? При такому прогресі наша річка скоро перетвориться на канаву у якій води буде - старій жабі по-коліна...
Олесь Показати IP 28 Червня 2015 20:12
Вихід БУВ... Стир-Горинське річкове управління, що пісок возило - розформоване, бпржі- катера- порізані, земля з складами сипучіх- продана. Стир не чисять, створні знаки- знищені. Відновлення коштує мільйони. Не гривень...
ойойой Показати IP 28 Червня 2015 20:44
А В Ратно що робиться!!! До Жирич скоро через Шменькивський ліс маршрутки поідуть. Зате всім чинушам і районним і сільським і навіть обласним представітєлям все в шиколаді. І мвс і пс і сбу і прокуратура і ще купа всякоі .... - також в шоколаді. Одні тільки люди в *івні. Хоч поліщуку ти дурний піску собі - заплати дядьку 1000 грн то й привезуть, а сам возом поідеш то й воші від штрафу загризуть.
Рожищани Показати IP 29 Червня 2015 10:07
да це правда вони їздять і марнують дорогу,але каламутять воду "ативісти" з самооборони бо пісковози не платять їм дань

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus