USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Володимирі-Волинському вшанували засновника міста

25 Липня 2015 10:58
Пам’ятна академія «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» відбулася напередодні у Володимирі-Волинському.

Дійство розділили на дві частини: першу приурочили до вшанування пам’яті князя київського Володимира Великого.

Другу «наповнили» спогадами старожилів та відомих людей про саме місто: їх зібрали працівники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

Також учасники заходу переглянули фільм про старожилів міста, над яким працювали журналіст АТМ «Володимир» Катерина Музичук та працівники адміністрації ДІКЗ «Стародавній Володимир».

Автори проекту «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» презентували збірник спогадів з однойменною назвою. До книги ввійшли свідчення місцевих мешканців, які протягом двох років записували працівники заповідника. Це вже друга збірка спогадів, видана заповідником.

До слова, про життя та діяльність князя Володимира розповіли науковці, серед яких – Геннадій Бондаренко – кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства та музейної справи СНУ імені Лесі Українки виступив із доповіддю «Володимир-Волинський в новітній історіографії»; Михайло Кучинко – доктор історичних наук, професор кафедри археології, давньої та новітньої історії України СНУ імені Лесі Українки розповів про «Володимир-Волинський в епоху київського князя Володимира Великого»; Орися Вознюк – науковий співробітник відділу обліку, паспортизації та наукових досліджень адміністрації ДІКЗ «Стародавній Володимир» розповіла про «Велич князя Володимира»; Олена Бірюліна – завідувач музею історії Луцького братства, відділу Волинського краєзнавчого музею доповідала про «Старозаповітні алюзії літописного образу князя Володимира».

Виступи своїх колег підсумував Віталій Скальський – кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії НаАН України.

Насамкінець, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк подякував присутнім за участь і побажав успіхів у роботі.



Нагадаємо, що уже цими вихідними княже місто Володимир-Волинський відзначатиме 1027-й день народження. У зв’язку з подіями на сході країни цього річ не буде традиційного фестивалю. Але програма обіцяє бути насиченою і досить цікавою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus