USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині зафіксували 100 випадків незаконного поводження зі зброєю

3 Червня 2015 10:30
Попри статистику добровільної здачі зброї, правоохоронці з початку року вилучили у волинян немало боєприпасів та одиниць зброї. А походження вибухового пристрою, який коштував лучанину життя, встановлюють.

Нагадаємо, 18 травня під час побутової сварки від вибуху гранати загинув чоловік, який намагався вирішити конфлікт за допомогою вибухівки. Подія сталася на вулиці Ранковій у Луцьку.

В УМВС повідомляють, що за фактом вибуху невідомого пристрою дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а досудове розслідування проводить слідчий відділ Луцького МВ УМВС.

Нині, інформують правоохоронці, проводяться слідчі дії та судові експертизи для встановлення обставин вчиненого злочину, виду вибухового пристрою та з’ясовують як цей вибуховий пристрій потрапив до чоловіка.

Як повідомили в обласному управлінні МВС З початку 2015 року на Волині зареєстровано 100 кримінальних правопорушень за фактами вчинення злочинів, передбачених статтею 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правоохоронці виявили і вилучили у волинян 4 автомати, 3 пістолети, 19 гранат, 7 гвинтівок, 1435 боєприпасів, 2200 грамів вибухівки, один саморобний вогнепальний пристрій.

Крім того, волиняни здають зброю і боєприпаси добровільно. Так, з початку 2015 року до органів внутрішніх справ здали 46 одиниць вогнепальної зброї (нарізної, короткоствольної, мисливської нарізної, мисливської гладкоствольної), 30 газових пістолетів і револьверів, 5 пристроїв травматичної дії, 9 бойових гранат, 4 тротилові шашки, 2 міни та 1 гранату часів Другої світової війни та 355 боєприпасів до вогнепальної зброї.
До слова, у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про цивільну зброю і боєприпаси», який, планується, врегулює обіг вогнепальної зброї.

Нагадаємо, днями депутати Луцької міської ради проголосували за те, щоб направити звернення до перших осіб держави, в якому просять прискорити розгляд та сприяти прийняттю Верховною Радою згаданого законопроекту.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕНПРОКУРОР ЗАПРОПОНУВАВ РНБО ДОЗВОЛИТИ ЗБРОЮ ЦИВІЛЬНИМ. ПРЕЗИДЕНТ ПІДТРИМАВ

Натомість волинські правоохоронці вважають, що легалізація вогнепальної зброї в Україні вплине на кількість вбивств і вогнепальних тілесних ушкоджень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 3 Червня 2015 15:19
"волинські правоохоронці вважають, що легалізація вогнепальної зброї в Україні вплине на кількість вбивств і вогнепальних тілесних ушкоджень" - Ганьба таким правоохоронцям !!!! А ще ДАІшники вважають що автоматизація контролю дорожного правопорушення це зло.. яке не має права на життя ... )))(фіксування на камери спостереження) Почитайте статистику.. від свавілля на дорогах, яке вони розвели ..гине більше людей ніж в АТО..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus