USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Легалізація зброї спровокує сплеск травматизму, - волинські правоохоронці

2 Червня 2015 17:52
Законопроект, який просять прийняти луцькі депутати, може привести до неприємних наслідків, вважають волинські правоохоронці.

Під час прес-конференції в обласному управлінні МВС України сьогодні, 2 червня, журналісти поцікавилися думки в правоохоронців з приводу законопроекту, зареєстрованого у Верховній Раді «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Нагадаємо, днями депутати Луцької міської ради проголосували за те, щоб направити звернення до перших осіб держави, в якому просять прискорити розгляд та сприяти прийняттю Верховною Радою згаданого законопроекту.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕНПРОКУРОР ЗАПРОПОНУВАВ РНБО ДОЗВОЛИТИ ЗБРОЮ ЦИВІЛЬНИМ. ПРЕЗИДЕНТ ПІДТРИМАВ

Начальник управління карного розшуку УМВС Геннадій Єпіфанович вважає, що легалізація вогнепальної зброї в Україні вплине на кількість вбивств і вогнепальних тілесних ушкоджень.

Річ у тім, що в українців відсутня культура поводження зі зброєю. Особливо це помітно в розпал мисливського сезону. Адже в цей час зростає кількість поранень з мисливської зброї.

Тим паче, що святкуючи вдале полювання, мисливці нерідко випивають і в стані алкогольного сп’яніння порушують закон. Приміром, вони не дотримуються правил транспортування зброї. Адже зареєстрована мисливська зброя має перевозитися в розібраному вигляді й у чохлі.

Тож можна лише уявити, що буде, якщо чоловікам, які ніколи не служили в армії, і не брали раніше зброю до рук, дати дозвіл на неї.

Ймовірно, каже начальник управління карного розшуку, варто було б як альтернативу, щоб українці мали травматичну зброю для захисту, щоб зупинити злочинця ввести в стан шоку і подзвонити за номером «102».

«В Європі щодо зброї теж все дуже серйозно. Ви чули, щоб там школяр постріляв своїх однокласників? Це в США традиція носіння вогнепальної зброї від початків. А в нас хіба не було випадків, коли діти добиралися до зброї, і брат убивав сестру?», - резюмує правоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Мік (галицька миша) Показати IP 2 Червня 2015 18:02
А може і не спровокує!
Соціолог до Мік (галицька миша) Показати IP 2 Червня 2015 23:13
Стримуюючий фактор Досвід США свідчить: чим більше громадяни озброюються, тим нижче рівень злочинності. Під час дискусій у країні щодо відміни права на купівлю та носіння вогнепальної зброї, представники Національної стрілецької асоціації США криють козирною картою, на яку у їх опонентів немає відповіді: за даними статистики, у тих штатах, де громадяни мають право на носіння зброї, насильницьких злочинів у середньому на 20-25% менше аніж там, де продаж та носіння зброї заборонено.
Григорій до Соціолог Показати IP 2 Червня 2015 23:18
На руках у громадян уже є мільйони вельми небезпечних мисливських стволів, так чому немає на вулицях масових розстрілів?
Григорій до Соціолог Показати IP 2 Червня 2015 23:20
В Польше уличная преступность после того, как гражданам разрешили владеть оружием, снизилась на 40%. В Чехии этот показатель составил 20%. И даже в Молдавии, где, будем говорить прямо, общий уровень культуры ниже, чем в странах Западной Европы, тоже снизилась уличная преступность на 30–40%.
дідо Показати IP 2 Червня 2015 18:04
Коли населення буде мати зброю, то небуде ментовського безпределу. Служба 102 працю погано,бо нема патрульних. Якщо люде себе ножами не перерізали,то чого мають перестріляти? Дозвіл на зброю вимагатиме проходження курсів. Складається таке враження,що міліція підіграє криміналу,який вже озброєним нелегальною зброєю.
Мік (галицька миша) до дідо Показати IP 2 Червня 2015 18:12
Курси проходити обов"язково треба буде?
Лариса до дідо Показати IP 2 Червня 2015 18:17
Цілком вірно. Якщо я не вмію поводитись зі зброєю і не хочу її мати. Якщо в адекватних людей буде легальна зброя - випадків правопорушень буде менше. Правопорушник буде боятися самого вигляду зброї. А заклятий злочинець її уже має, нелегалізовану, до речі (чи не під "кришуванням" міліції?).
дідо Показати IP 2 Червня 2015 18:24
З травматичної зброї можна вбити, і неможливо відслідкувати зброю. А звичайна куля залишає сліди.які можуть вивести до того ,хто стріляв. ПіСі Якщо такі міліціонери працюють, то горе нам.
Військовий Показати IP 2 Червня 2015 18:34
Вони не правильно висловились, цей законопроект вчинить відповідну реакцію на обурюючу політику місцевої влади та свавілля органів правопорядку що і призведе до травматизму і вогнепальних поранень у різного роду перевертнів у формі, суддів і іншої наволочі яка постійно лізе людям на голову, ось чого вони найбільше і бояться. А розповідати що населення не вміє поводитися зі зброєю під час війни це взагалі маячня, і як що далі наслідувати таку політику то і ніколи і не буде вміти з нею поводитися.
Анонім Показати IP 2 Червня 2015 18:51
Хто не був в армії не давати зброї. Бо зараз навпаки. Мажори мають легальну,злочинці ліву. І в армії вони не були, і під мобілізацію не підпадають
ха-ха Показати IP 2 Червня 2015 19:54
зброю мені! зброю!!!! всіх недоброзичливців перестріляюююююю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Соціолог до ха-ха Показати IP 2 Червня 2015 23:15
Люди діляться на дві великі групи: прихильників цивільної зброї та її супротивників. До супротивників традиційно відносяться злочинці, міліцейське начальство, громадяни з ірраціональними страхами і просто дурні люди.
лучанин Показати IP 2 Червня 2015 21:13
м**ара втратять свій бізнес торгівлю нелегальою зброєю.. люди будуть мати її офіційно... і кожна потвора 100 раз подумає перш ніж погадити на голову простому чоловіку... і злодій перш ніж полізти в чиюсь домівку... і хуліган в темному провулку.. Давно пора звільнити народ з рабства... Руками і ногами ЗА!! ....Ні чорному ринку зброї!!!!
Анонім до лучанин Показати IP 2 Червня 2015 22:40
"і хуліган в темному провулку" теж буде з легальною вогнепальною зброєю. І хто перший її застосує,ти, якому потрібно її ще витягти, наприклад, з кишені, чи хуліган, у якого вона буде в руці?
Анонім до Анонім Показати IP 3 Червня 2015 01:22
якщо хуліган і матиме її у руці.. то його легше буде знайти по відбитку кулі..
Анонім до Анонім Показати IP 3 Червня 2015 13:06
Особенно если он сменил ствол.
Я Показати IP 3 Червня 2015 00:05
Ви кажете простий люд буде захищений.А скільки ж та зброя коштувати буде?Де в простого люду буть на неї гроші???
Анонім до Я Показати IP 3 Червня 2015 01:21
не смішіть.. подивіться ціни на американському ринку.. 100дол. +-... абсолютно адекватні ціни.. звичайно що нелегальна зброя буде як і раніше у ціні.. але її буде меншати.. + легалізується та зброя ,яка сьогодні гуляє країною..
Олександр Показати IP 3 Червня 2015 06:24
Боятьсь -тому і затягують з законом,Під час майдану багато було стволів в людей?На Донбасі скільки стволів гуляє? До речі-в Ізраілі вистріли з пістолета на вулиці -відповідь буде з автомата...
11 Показати IP 3 Червня 2015 08:34
..ну через те що пяні мисливці будуть один одного стріляти то нічого страшного.....стане менше пяних мисливців.....бо інші тоді можливо будуть мозги підключати як сідати за чарку зі зброєю....
в Показати IP 3 Червня 2015 16:50
ну да традиційно проти ті хто її мають (в мене є, а вам бидлу не потрібно), тобто міліція (включаючи тих хто дальше кабінета не виходить), депутати. злочинці (яким по великому рахунку легальна і не треба бо гільзотека, а нелегальну дістануть), ну і улюблений аргумент "українці тупіші за всіх на світі тому статисткика світова то не факт".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus