USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині закликають обробляти території проти кліщів

12 Вересня 2016 15:01
Оскільки в області фіксують поширення хвороби Лайма та кліщового енцефаліту, здійснювати акарицидні обробки територій радять у Держсанепідслужбі.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 12 вересня.

Протягом весняно-літнього періоду в області зафіксували поширення хвороби Лайма, або кліщового бореліозу (9 випадків протягом останнього місяця). З початку року на Волині на кліщовий енцефаліт захворіли 5 осіб – 4 в Ратнівському та 1 – в Ківерцівському районі. Як зауважила директор державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Наталія Янко, це – небезпечне інфекційне захворювання з ураженням центральної нервової системи, спричинене укусом кліща. Тому потрібно здійснювати акарицидні обробки територій, прилеглих до навчально-виховних закладів, міських скверів, парків, закладів громадського харчування та рекреаційних зон. Не проведення такої обробки створює умови для поширення цієї інфекції.

Нагадаємо, що на Волині фіксують поширення випадків інфекційних захворювань. Так, вперше за останні 20 років до летального випадку призвело захворювання на лептоспіроз. Відзначають також погіршення ситуації з захворюванням на сказ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петя Показати IP 12 Вересня 2016 21:33
Шо за бред в статті? То чим обробляти?? Нічого не можна зрозуміти з цієй писанини...
свідомий Показати IP 13 Вересня 2016 09:36
В нас як завжди служба що сама повинна боротись з таким явищем сидить і роздає поради невідомо кому створюючи видимість роботи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus