USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині вперше за 20 років від лептоспірозу померла людина

12 Вересня 2016 11:01
Небезпечне інфекційне захворювання, яке передається від гризунів, призвело до смерті волинянина.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації 12 вересня.

Зі слів директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Наталії Янко, яка акцентувала увагу на підвищенні захворюваності інфекційними хворобами, в області за останні роки зафіксували майже 30 випадків лептоспірозу. Це небезпечне інфекційне захворювання, джерелом якого є гризуни. Цьогоріч на Волині вперше за 20 років зафіксували летальний випадок від лептоспірозу, який трапився у Рожищенському районі. З метою встановлення причин інфекції та ліквідації вогнища здійснили епідрозслідування цього випадку за місцем проживання та роботи постраждалого, який працював у Луцькому районі, з відловом мишовидних гризунів. Фахівців насторожило те, що згідно з результатами лабораторних досліджень у 60% обстежених гризунів встановили підвищені титри антитіл до лептоспір, що свідчить про активізацію природних вогнищ і можливість зараження цим небезпечним захворюванням.

Окрім того, насторожило те, що, якщо раніше захворювання реєстрували лише у мишей-полівок, то тепер серед них є і домашні миші. Тобто, не проведення дератизації та дезінсекції у навчально-виховних закладах, закладах громадського харчування, призводить до розповсюдження таких гризунів і поширення цього захворювання.

На початку вересня вже підтвердили випадок лептоспірозу у працівника хлібзаводу №2 і зараз здійснюють епідрозслідування.

До слова, суцільну дератизацію у селищі, де помер хворий на лептоспіроз, так і не провели, попри рекомендацію працівників лабораторного центру Держсанепідсужби.

Голова ОДА Володимир Гунчик обурився тим, що рекомендацією знехтували і зауважив, що облдержадміністрація має важелі впливу на посадовців. Окрім того, він просив надавати конкретні пропозиції та пообіцяв залучати інші служби для вирішення цієї проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus