USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині вчитель викладає дітям через інтернет

20 Травня 2013 10:35
За допомогою мережі Інтернет педагог з невеликого села Гірники Волинської області Олександр Ковч веде уроки для старшокласників.

Ковч - найбільш інтернет-активний директор школи в Україні. Він веде свій блог, керує шкільним сайтом, спілкується в соцмережах і проводить уроки за допомогою Твіттера, - пише «Взгляд».

«Привіт, Тві. У нас +21 і ясно. Всім доброго дня!», - з таких повідомлень Олександр Ковч починає щоранку. Писати короткі послання в Твіттер йому до душі. Тут він знайшов цікавих співрозмовників, новий досвід і професійну реалізацію.

«В інтернет я потрапив років 12 тому у вже досить зрілому віці - мені було майже 30. Як тільки у нас в селі з'явився інтернет, я почав освоювати форуми, сайти «Однокласники», «ВКонтакте». Три роки тому прочитав про Твіттері. Зареєструвався там, відразу знайшов цікавих людей і нові можливості, тому й затримався в мікроблозі», - розповідає Олександр Ковч. Він вважає, що соцмережа - не розвага, а корисний інструмент для навчального процесу. З допомогою Твіттера педагог спілкується зі своїми учнями, відправляє їм посилання на розвиваючі матеріали та цікаві статті, відповідає на питання і роздає завдання.

«Минулого року, коли були дуже сильні морози, заняття у школі скасували. І Олександр Ковч вирішив провести декілька уроків для старшокласників у Твіттері. Все було так само, як на звичайному уроці, тільки я не розповідав, а писав повідомлення, задавав питання письмово і отримував відповіді. Хлопцям і мені сподобалося», - резюмує він.

Природно, доступ до ресурсу поки що мають не всі сільські діти. Справа у тому, що в Горника зв'язок з цифровим світом тримається виключно за рахунок застарілого 2G-інтернету. Але грядуть зміни. Місцева влада оцінили можливості світової павутини і вирішили побудувати в селі базову станцію для високошвидкісного доступу. Усі чекають її запуску з великим нетерпінням.

Окрім Твіттера директор освоює Facebook, а також веде свій блог. Але улюблене його справу і мета життя - сайт, покликаний розповісти світу про його школі. А це найбільше навчальний заклад у районі, де навчається понад 500 учнів і працюють 57 вчителів.

«Сайт для школи - як відкрите вікно, яке розповідає світу про нас, про те, що ми робимо, чим живемо. Першу версію сайту пару років тому мені допоміг зробити мій твіттер-друг із Запоріжжя Микола. Нинішній дизайн я зробив сам на початку січня цього року. У перспективі, коли з'явиться швидкість, я думаю, наш шкільний сайт стане інформаційною базою для батьків і дітей. Місцем, де вони зможуть дізнатися про все, що відбувається в школі, отримати інформацію про хід навчального процесу та консультації вчителів», - мріє педагог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus