USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині від погоди страждає урожай

18 Червня 2013 13:23
У зв’язку із складними погодними умовами – затяжною, сніжною зимою і, як наслідок, підтопленням угідь частина сільськогосподарських культур загинула. Немалих збитків мешканцям окремих районів завдав град, - пише Волинська газета.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин розповіла, що загалом стан сільгоспугідь краю фахівці визначають як задовільний. Відтак, попри збитки сільськогосподарським підприємствам краю, стан справ не можна віднести до розряду стихійного лиха і, відповідно, вимагати компенсації у держави за загибель посівів озимих культур.

Зокрема, у Ковельському районі загинуло 10,2% від площі загального посіву озимих зернових та 13,8% посіяного озимого ріпаку, йдеться на сайті райдержадміністрації.

В окремих місцях області наробили біди опади: в Локачах, Ківерцівському та Ратнівському районах випав град і, як наслідок, побив чимало культур тамтешніх господарів, розповів заступник начальника управління розвитку виробничих галузей департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – начальник відділу рослинництва і технічної політики Олександр Ромашковець.

Тож наразі ведеться мова про виділення компенсації для найбільш вразливих категорій населення – малозабезпечених, людей похилого віку тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus