USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відбудеться марафон читців

31 Березня 2011 13:56
Подією VІ книжкової виставки-продажу «Книги Великої Волині», що відбудеться 5-7 травня у Луцьку, має стати презентація рукописної пам'ятки XVI століття, одного з перших українських перекладів канонічного тексту – Пересопницького Євангелія.
2011-го виповнюється 450 років з часу створення цієї книги. Про це йшлося під час робочої наради з підготовки та проведення виставки-продажу, – повідомили у Головному управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА.
Цьогоріч виставка має розшити свої межі, стати більш масовою, наповнитись цікавими та змістовними подіями і презентаціями. Про це сказав заступник голови ОДА Олександр Курилюк.
Він повідомив, що розширився перелік організаторів. Крім Волинської облдержадміністрації та Волинської обласної друкарні, до організації заходу долучилися обласна та Луцька міська ради, усі видавництва та книготорговельні підприємства області, засоби масової інформації, заклади культури та освіти.
Місце проведення залишається традиційним – Волинський обласний український академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка.
Як і минулоріч, до участі у виставці-продажу будуть запрошені делегації з Рівненської, Житомирської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької областей.
Триденною програмою виставки передбачається проведення «круглих столів», днів видавництв-учасниць, автограф-сесій, творчих зустрічей з відомими письменниками, презентацій книг та методичних розробок вчителів, різноманітних акцій і лотерей.
У цьому році заплановано і чимало нововведень. Зокрема, в рамках книжкового форуму свої досягнення презентуватимуть гуртківці позашкільних установ області.
Відбудеться марафон читців української книги серед студентської та учнівської молоді.
Переможців буде відзначено подарунковими сертифікатами у 100 гривень на придбання книг будь-якого видавця-учасника форуму.
Кожен із відвідувачів матиме можливість долучитися до благодійної акції «Подаруй дитині книгу».
Також під час виставки передбачаються творчі зустрічі письменників Волині з колегами по перу Польщі, Литви та Білорусі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 31 Березня 2011 14:23
Дату і час напишіть. Будь-ласка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus