USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині запровадили цілодобові трансляції з храмів

10 Червня 2011 09:06
У Володимир-Волинській єпархії УПЦ (МП) започаткували цілодобові он-лайн транслювання з храмів.
Нещодавно веб-камера запрацювала у кафедральному соборі, що у Володимирі-Волинському. А за тим, що діється в Успенському Низкиницькому монастирі, цілодобово можна спостерігати уже кілька місяців. Про це пише газета «Експрес» за 9 червня.
Священики кажуть, що таке нововведення дуже корисне для вірян, бо в такий спосіб послухати Боже слово можуть і прикуті до ліжка хворі, і парафіяни, що нині за кордоном.
«Поки що камери працюють у тестовому режимі, тож можуть виникати певні неполадки, – каже протодиякон Віктор Мартиненко. – Але ми стараємося відразу все виправити. Таке робимо першими в Україні. Бо, до прикладу, Києво-Печерська лавра транслює лише богослужіння, а ми ведемо цілодобову трансляцію. Можна о третій ночі зайти на наш сайт і «побувати» у храмі».
Ідея започаткувати такі онлайн-трансляції у храмах належить саме Вікторові Мартиненку.
Священик заперечив тезу, що інтернет – це зло і що такі онлайн-трансляції суперечать релігійним нормам.
«На такому можуть наполягати тільки вороги церкви, - каже він. – Здавна досягнення людства у першу чергу використовуються у церкві. До прикладу, коли тільки винайшли книгодрукування, першими книгами були Євангеліє і Біблія. Винаходи у будівництві застосовувалися для зведення храмів. Так і нині інтернет слугує для проповіді Євангеліє».
Втім, додає священик, трансляція богослужіння в інтернеті не заміняє самого богослужіння.
«Бо головне у ньому – причастя, – додає він. – Але нам пише багато людей і дякують за нагоду побувати на богослужінні, хоч і в онлайн-режимі.
У свято Всіх Святих Землі Волинської зафіксували рекорд відвідувань. Онлайн-трансляцію богослужінь того дня дивилися 32 тисячі користувачів у різних куточках світу, стверджує Віктор Мартиненко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 10 Червня 2011 12:08
а ссилочку слабо??
filadelfos Показати IP 10 Червня 2011 13:07
О. Виктор, срочно ссылку)))) Тому, кто писал статью: как зовут священника, комментарий которого расписан в тексте?
анонімус Показати IP 10 Червня 2011 16:24
наркота з доставкою додому)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus