USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з'явився новий жіночий монастир. ФОТО

11 Червня 2013 19:00
Із нагоди відкриття Свято-Олександро-Невського ставропігійного жіночого монастиря 8 червня у селі Городно Любомльського району Волинської області відбулися урочистості, - йдеться на сайті УПЦ.

Із благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, святкування очолив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який звершив у головному храмі обителі Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископи Рівненський і Острозький Варфоломій та Городницький Олександр, а також духовенство регіону.

Після відправи звершили Хресну ходу довкола храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського та відслужений молебень на початок доброї справи.

Також архієпископ Олександр у благословення від Предстоятеля Української Православної Церкви передав у дар обителі ікону преподобного Лаврентія Чернігівського з часткою його мощей.

Окрім цього Високопреосвященніший владика поздоровив насельниць з визначною подією у житті монастиря та побажав Божої допомоги у несенні послуху на благо Святої Церкви.

Довідково:
Свято-Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир у селі Городно Любомльського району Волинської області відкритий на базі парафії в ім‘я святого апостола і євангеліста Луки рішенням Священного Синоду УПЦ від 20 грудня 2012 року (журнал № 104). Тимчасове облаштування монастиря та керівництво ним на даний час виконує настоятелька Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря ігуменя Михаїла (Заєць).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 12 Червня 2013 12:30
Спаси Вас Господи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus