USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

НАБУ відкрило провадження щодо глави СБУ через хабарництво силовиків на Волині

16 Серпня 2019 17:46
Національне антикорупційне бюро 8 серпня на підставі постанови судді Солом’янського райсуду Києва почало досудове розслідування щодо глави СБУ Василя Грицака. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відповідь НАБУ.

«8 серпня на підставі ухвали... Солом’янського районного суду Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за фактом можливого... штучного створення доказів обвинувачення та інших фальсифікацій головою СБУ, першим заступником голови СБУ та іншими службовими особами правоохоронних органів під час здійснення розслідування кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням суду, заявник звинувачує Грицака, його заступника, працівників прокуратури Волинської області, керівництво слідчого управління ГУ НП у Волинській області та інших посадовців у зловживанні владою, службовому підробленні та отриманні хабара.

«На даний час проводяться необхідні слідчі дії. Повідомлення про підозру у вказаному кримінальному провадженні не здійснювалось».

Попередня справу кваліфікували за ч.2 ст.372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності. ) ККУ.

У НАБУ відзначили, що відомості про перебіг розслідування у вказаному кримінальному провадженні становлять таємницю досудового розслідування.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський доручив т.в.о. глави Служби безпеки України Івану Баканову змінити глав відомства в Рівненській, Волинській та Житомирській областях. Натомість главі Національної поліції Сергію Князєву було доручено звільнити керівників райвідділів Нацполіції у Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 16 Серпня 2019 18:16
Имитация бурной деятельности от НАБУ. Только за крышевание "янтарных" дел, в результате чего страна ежегодно теряет миллиарды долларов и получает гигантский экологический ущерб, все главы силовиков должны быть давно на тюремных шконках. И таких грехов у них тысячи! Но все уйдет в пустоту, как паровозный свисток. Невозможно пока обнаружить симптомы того, что в стране что-то изменится к лучшему.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 16 Серпня 2019 20:37
Ну, кого б роздирали сумніви? :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus