USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку потрібні люди молоді і з досвідом, - Ігор Палиця

25 Вересня 2015 20:43
Ігор Палиця вкотре довів, що у Луцьку він – всерйоз і надовго. Потрохи стихли голоси скептиків, які стверджували, що діяльність Фонду «Новий Луцьк» – хитра передвиборча технологія, покликана лишень задурити голови лучанам. Про протилежне свідчать роки кропіткої праці, мільйони вкладених у Луцьк коштів, низка цікавих і прогресивних ідей, а головне – стійкі наміри й надалі допомагати землякам та розвивати рідне місто, - відео-інтерв'ю із засновником "Нового Луцька" Ігорем Палицею опублікували на сайті Фонду.

Так, аби мати змогу втілювати задумане, місту потрібні системні зміни. Так само, як потрібні вони усій країні. Власне, саме тому Ігор Палиця, розповідає, увійшов до політради нової амбітної політичної сили – «Українського об’єднання патріотів – «УКРОП». І саме навколо неї він формує свою команду на Волині та в Луцьку.

– Ігоре Петровичу, Ви – корінний лучанин. Як і Ваші батьки, Ви завжди переймалися долею рідного міста. Це якось пов’язано з ідеєю створити Фонд, допомагати землякам?

– Мої батьки живуть у Луцьку. Вони часто розповідали про ситуації, коли потрібно було комусь допомогти. Я це робив. Завжди був переконаний: якщо Бог дав можливість заробляти гроші, то треба використовувати їх не тільки для себе чи для бізнесу. З часом ця думка і оформилася в ідею заснувати Фонд, аби допомагати системно.

Власне, ідея створити його виникла приблизно на початку 2011 року. Я довго обговорював це з друзями і близькими. Тоді навіть уявити не міг, що організація набере таких обертів. Більше того, я не мислив так масштабно і не збирався витрачати стільки грошей. Але у 2012 році, коли балотувався від Луцька до парламенту, побував у багатьох комунальних службах, медичних та освітніх закладах, послухав людей, які там працюють. Після цього зрозумів, у якому жахливому стані перебуває місто.

Тому Фонд, який у 2011 році запрацював з одними фінансовими розрахунками, нині суттєво збільшує свої витрати. Я ж протягом останніх років отримую велике моральне задоволення не тільки від можливості допомагати людям, а й від кількості витрачених коштів. Я почав розуміти, що гроші приносять задоволення тільки тоді, коли ти їх витрачаєш правильно. А Фонд це робить саме так.

– Чи має Фонд чіткий план розвитку певних галузей у місті? Скажімо, медицини, освіти чи спорту?

– Єдиної і чітко прописаної програми роботи Фонд не має. Але є непорушний і незмінний принцип – науковий, спортивний та здоровий спосіб життя лучан. Над цим ми й працюємо. Причому, з усіма верствами населення. Починаючи від того, що даруємо вишиванки і книжечки новонародженим, завершуючи допомогою ветеранам, інвалідам, пенсіонерам.

Звісно, Фонд підтримує різні галузі життя міста. Але зізнаюся: наша робота – це великою мірою спонтанні дії. Бажання допомогти, яке йде від серця. У нас немає технологів чи аналітиків, які підказували б, як краще зробити, щоб сподобатися людям.

Усе інакше: хтось приходить до нас з ідеєю або ж ідея народжується в мене особисто. От, скажімо, задум побудувати в Луцьку три великі басейни з’явився буквально місяць тому. Під час однієї з поїздок за кордон я побачив, як місцеві плавці тренувалися в 50-метровому басейні, оцінив їхні здобутки й подумав: якщо ми хочемо, щоб наші спортсмени досягали реальних результатів, їм потрібні хороші умови для тренувань, організовані згідно з олімпійськими стандартами.

– До речі, щодо ваших ідей. Чи схвально оцінили нещодавно озвучений Вами намір фінансувати роботу лікарів у школах Луцька?

– Більшість підтримала таку ідею. Але є й скептики, які кажуть, що це неможливо. Мене це направду дивує. Фонд пропонує свою професійну допомогу, дає фінанси, а хтось відразу починає сумніватися, ще нічого не зробивши. Неможливо у них – буде можливо у нас. Не зробите ви – зробимо ми.

– Нещодавно Ви заявили, що будете підтримувати голову правління Фонду «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка у намірах балотуватися на посаду Луцького міського голови. Яким, на вашу думку, мером буде Товстенюк?

– Передусім, я думаю не про мера Товстенюка, а про Луцьк. Про місто, яке мусить бути сучасним, комфортним для життя, європейським. Аби так було, аби Луцьк прокинувся, розворушився, почав розвиватися – потрібні молоді люди з досвідом. Люди, яких не цікавлять хабарі, наділи землі чи можливість купити ласий шматок на закритому аукціоні. Ці люди мають пов’язувати своє майбутнє з містом, мають хотіти, аби їхні діти жили і навчалися тут. Ці люди на запитання «Звідки ти?» мають із гордістю відповідати: «Я з Луцька!». Саме такою людиною, яка здатна зробити це місто європейським, я бачу Олександра. Але наголошу ще раз: насамперед – європейський Луцьк, а тоді вже – мер Товстенюк.

– Та все ж, якої Ви думки про Олександра Товстенюка як про людину, як про керівника, як про бізнесмена? Впевнена, багатьом лучанам ваша думка і цікава, і важлива…

– Пригадую нашу першу з ним розмову… Він тоді хотів мене вразити: оцінкою ситуації, думками, власним баченням. Довгий час я до нього придивлявся, перевіряв. І сьогодні можу сказати, що не помилився. Він – надійна у всіх сенсах людина.

Олександр Товстенюк – успішний бізнесмен. І так само успішно під його керівництвом вже не один рік працює Фонд «Новий Луцьк». Я бачу, як вдало підібраний колектив у Фонді, яка там внутрішня атмосфера. Без сварок, без «перетягування каната». Тільки позитив, енергія, налаштованість на допомогу людям. Мені подобається, як Олександр працює з підлеглими. Показово: у Фонд часто приходять молоді люди, які хочуть тут працювати.

– Рекомендувати людям обрати когось лідером міської громади – це відповідально. Чи вірите Ви, що Олександр Товстенюк виправдає ваші сподівання на новій посаді, якщо його оберуть?

– Вірю. Я впевнений, що йому буде нелегко. Але так само впевнений, що він не залишиться сам-на-сам із проблемами. У нього є команда надійних людей. Мені він завжди зможе зателефонувати, порадитися, отримати допомогу. Тому я за нього спокійний.


– Ви згадали про команду Олександра Товстенюка. Очевидно, йдеться і про тих депутатів, які пройдуть у нову міську раду?

– Авжеж.

– Чи допомагаєте Ви цю команду формувати? Якщо так, то за якими критеріями?

– Звісно, ми радилися і будемо радитися щодо цього питання і підбираємо команду разом. Не за критерієм «кум-сват-брат», а шукаємо справжніх фахівців, людей, які направду хочуть щось змінити. Головними критеріями відбору було і є професіоналізм, порядність.

– Чи можете вже назвати прізвища конкретних кандидатів?

– Ми працюємо, шукаємо людей. Після того як будуть запропоновані кандидати і в обласну, і в міську ради, я буду зустрічатися з кожним. З кожним!

– Згідно з нинішнім законом, депутати можуть обиратися в місцеві ради лише за списками партій. Яку політичну силу ви обрали?

– «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП» запропонувало мені очолити список партії на Волині. Я переглянув їхню програму, вивчив стратегію. Багато речей мені імпонує. З ними й балотуватимуся до Волинської обласної ради.

– Останнім часом, зі збільшенням недовіри до нинішньої влади у державі, більшає розмов про третій Майдан. Ви вірите у його реальність?

– Я категорично проти радикалізації вуличних настроїв. Вважаю, що третій Майдан ні до чого доброго не призведе. Але для того, щоб його не сталося, сьогоднішня влада, включно із Президентом, Прем’єр-міністром, та й уся Верховна Рада мають задуматися над тим, що вони роблять. Припинити розігрувати картинку в телевізорі, розводити плачі в газетах чи в публічних промовах, а узятися за політику – економічну, податкову, соціальну. Подивитися, як живе народ. Досить гратися в політику, пора нарешті почати працювати на людей і економіку. Тоді не виникатиме потреби в майданах.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМУ НЕ ВИГІДНО ЗАКІНЧУВАТИ ВІЙНУ В УКРАЇНІ, - ІГОР ПАЛИЦЯ

– Ще один невтішний прогноз: дострокові вибори до Верховної Ради, які можуть відбутися вже наступного року. На вашу думку, це справді можливо?

– Якщо так триватиме й надалі, у влади не буде іншого виходу, як дати народу ще одну можливість вибрати Парламент. Тим самим дати ще одну надію змінити життя до кращого.

На жаль, жодна із вимог Майдану донині не виконана Президентом та урядом. Більше того, влада приховує точну кількість загиблих у зоні АТО. А народ як вимагав, так і справедливо вимагає тепер імпічменту Президента та імплементації Римського статуту, який дозволить покарати усіх, хто розв’язав війну. Та якщо влада виконає ці вимоги, це виб’є стілець, на якому вона сидить.

Я ж підтримую жорстку парламентсько-президентську республіку, при якій повноваження Президента максимально обмежені, а вся влада належить народу. Так, Президент має бути в країні, але без тієї влади, якою він наділений сьогодні. Не інакше.

Розмовляла Катерина ДУЛАПЧІЙ

Інтерв’ю та відео надані прес-службою Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
виборець Показати IP 25 Вересня 2015 20:50
Палиця!!! Та не виберемо ми твойого Товстенюка головою міста! Ця посада,не його рівня! Управлінського досвіду_нуль.Нехай і дальше керує Фондом.
Анонім до виборець Показати IP 26 Вересня 2015 01:02
І твого синьоносого тоже не виберем!!!!!!
виборець до Анонім Показати IP 26 Вересня 2015 11:46
дурачок,я взагалі не збираюсь голосувати ні за кого з кандидатів в мери! Бо поки достойних нема!
укропчик Показати IP 25 Вересня 2015 20:54
Ігор Палиця , повірте команда Ваша - це те що бігало поряд, як завжди. Дивні люди з дивним минулим і дивними мріями ,і повірте Вас чекає смуток вже швидко. Пошук на мерів і депутатів робиться не в такому форматі. Потрібно створити Форум міста, запросити всіх не байдужих, створити дивні і неповторні вібрації в обговореннях , знайти гарних ораторів, впевнених людей з творчим початком і звузивши поступово коло , перейти на конференції у менших колах . Просіяти кандидатів і сам процес на хвилі принесе Вам порядних людей. Ви знову наступили на граблі
Анонім до укропчик Показати IP 26 Вересня 2015 01:05
"... створити дивні і неповторні вібрації в обговореннях.. "... Шо куриш?
новолуцька дівчина Показати IP 25 Вересня 2015 21:13
Всюди той Новий Луцьк. Надто багато реклами. не хочеться голосувати. треба по іншому вас працювати
аяяй Показати IP 25 Вересня 2015 21:24
А почему так повезло именно Товстенюку?Где пропала Констанкевич?Я тоже хочу баллотироваться в меры от фонда!
Бик Показати IP 25 Вересня 2015 21:33
Особливо бриті і накачані!!!
Паша Показати IP 25 Вересня 2015 21:41
Так чому ж Палиця обрав не іншу партію , а саме Укроп, тому що це партія олігархів, які дорвуться до влади і будуть ще більше збагачуватись!
Svit до Паша Показати IP 26 Вересня 2015 15:03
А друга причина, що його "хазяїн" Коломойський власник "Укропу". І плювати Палиця хотів на лучан з висоти Альпійських гір Швейцарії, де живе його сім я
Віра Показати IP 25 Вересня 2015 21:53
Я бачу реально, яку велику роботу проводить пан Палиця і його фонд. І мислить він правильно! Я вірю у нього!
аяяй до Віра Показати IP 25 Вересня 2015 22:26
Але голосувати да Товстенюка не буду!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
галина до аяяй Показати IP 25 Вересня 2015 23:18
а ми будемо, будемо голосувати за Товстенюка.
11 до галина Показати IP 26 Вересня 2015 16:18
на минулих виборах він йшов від регіонів
суддя Показати IP 25 Вересня 2015 22:26
Давай жги!!!!!!!!!!
vfvf Показати IP 25 Вересня 2015 22:28
ну якось все так награно і ідеально, що аж не віриться всьому, що розповідають
Крупська Показати IP 25 Вересня 2015 22:33
Спомини Володимира Ілліча Леніна про революцію.
патріот до Крупська Показати IP 25 Вересня 2015 23:17
фонд робить багато для людей. а ви з своїм леніним.це ж діагноз.
сталін до патріот Показати IP 26 Вересня 2015 07:13
І все-таки Ленін наробив більше
ООО до патріот Показати IP 28 Вересня 2015 11:31
І що фонд такого наробив??? Металобрухту по місту наставили , а буде ще через рік,
Степан Бандера Показати IP 25 Вересня 2015 22:52
оце нам підфортунило
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2015 23:54
Вивчіть біографії цих добродіїв і будете знати, що на кожній посаді вони примножували статки і стали заможними чоловіками. Якщо вони зараз прийдуть до влади, то будуть тільки витрачати на наші тепло, каналізацію, двори?
ха-ха до Лучанин Показати IP 26 Вересня 2015 01:00
Та не кажи! Як посміли в бізнесі примножувати свої статки!!! Бізнес ж для того, щоб бути бомжем ))))))))))))))
11 до ха-ха Показати IP 26 Вересня 2015 16:23
то державні посади вже для свого бізнесу?
Анонім до 11 Показати IP 26 Вересня 2015 20:23
Назви хоч одну державну посаду, яку вони займали
чебурашка до Лучанин Показати IP 26 Вересня 2015 07:15
Це тіпа прикол такий?
хто бачив))) Показати IP 26 Вересня 2015 00:29
КОРБАН Далас-мульті паспорт))) Укроп за Брюса Уіліса!!!
Брюсс Уіліс Показати IP 26 Вересня 2015 00:33
Я за Товстенюка, бо в мене друг Корбан...
Про УКРОП))) Показати IP 26 Вересня 2015 00:38
https://www.youtube.com/watch?v=a5Jn02ikjWI ЦЕ СУПЕРРР!!!
Фірст Показати IP 26 Вересня 2015 03:05
Нє. чи ви люди не бачите, як Він рве свою **** що б пред очима людям маячити, палица пред віборами затмарив всіх,..оо а памїятаєте рік тому чи два штука така була "Ігор Плиця, Ігор не Палиця",
Николай Романюк Показати IP 26 Вересня 2015 03:57
Голосуйте за мене. І забудьте про теплу воду, та сплачуйте за тепло на 30% більше ніж в містах де не організовували між комунальними підприємствами фірм "прокладок". Виявляється, що в Україні є міста де мери ходять на роботу з небитими обличчями та реально вирішують проблеми міст. Більше того, є міста. які не знають, що таке "відсутність теплої води". Реальність наступна: а) все залишається, як воно існує; б) даємо шанс молодому чоловіку і деремо з нього шкіру; в) пішло воно все в дупу. піду вип"ю пива. г) , після файного пива в "Карабас-Барабас" ( йома-ма-йо знову Николай) мені це місто і громада до дупи. На ранок в моїй голові варіант "а".
віра Показати IP 26 Вересня 2015 06:48
Пане Ігорю, ота вище приведена жовч, це ознака правильності ваших дій!!!! І пам'ятайте, *собаки лають, а караван іде* Сил і наснаги!!!!!
не пацик Показати IP 26 Вересня 2015 07:18
Люди выучили умные слова и стало сложнее определять идиотов.
стиль Показати IP 26 Вересня 2015 07:50
В нас черговий раз не має вибору.Покажіть тоді за кого голосувати? За тих хто зараз? Які прокрались.Треба інших це однозначно.А кого вирішуємо Ми!
Хлоп Показати IP 26 Вересня 2015 08:39
Не можу дочекатися битви проєвропейських мерів! Людина-лайномет проти людини-палиці! Чи розтрощить сила людей укроп? Ми зробимо вірний вибір! Ми - це європейці, ми хочемо жити в європейському "місці"!
Богдан Сташинський Показати IP 26 Вересня 2015 09:02
П .....ць цієї владі - навіть неспроможні відновити постачання гарячої води.....
Хлоп Показати IP 26 Вересня 2015 11:25
"Після того як будуть запропоновані кандидати і в обласну, і в міську ради, я буду зустрічатися з кожним. З кожним!" Юлiя, Оксана, Орися, Катерина, Олена, Iнна, Тетяна з офiсiв кварталiв, про графiк прийому вас повiдомять особисто додатково.
аяяй до Хлоп Показати IP 26 Вересня 2015 15:29
ПоВезло девчонкам,попробуйте теперь устройтесь в фонд на работу!Только по блату или по родству.
та ти що до аяяй Показати IP 26 Вересня 2015 16:43
А ти пробував взагалі влаштовуватися на роботу в Фонд, що кажеш, що там тільки по блату? Може, треба було спочатку спробувати, а тоді говорити? Я теж можу сказати про будь-яку успішну організацію, що туди тільки по блату! Але насправді все набагато простіше: якщо Ти справді чогось вартий, Тобі дадуть шанс себе показати!
Лучанка Показати IP 26 Вересня 2015 12:48
Я голосуватиму за тих, кого підтримую з 1991 року.
Богдан Сташинський Показати IP 26 Вересня 2015 13:20
Пацанву не можна сунути на мэра ....
Реаліст Показати IP 26 Вересня 2015 14:21
"Молоді і з досвідом" ???? Це напевно - віком до 35 років та досвідом роботи не меньше 20 років !!!! А конкретніше - це гасло для виборців "ВИБИРАЙТЕ МОЇХ МАРІОНЕТОК !!!!"
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2015 15:13
Бандит хоче посадити своїх пособників і тільки керувати і отримувати приход від всього...
Реаліст Показати IP 26 Вересня 2015 15:14
Нічого не змінюється: Крали, Крадуть та й будуть Красти. А нещасним людям байки розказують.
Роздуми лучанина Показати IP 26 Вересня 2015 17:52
Потрібно дивитись на результати роботи. Фонд дійсно працює на місто багато років. І працює результативно. Дивно читати коменти лучан, які зовсім не цінують ініціативу і добрі справи
я люблю Луцьк Показати IP 1 Жовтня 2015 15:15
створив команду і диктує як керувати... маріонетками легко управляти, тим більше "молодими".
Борька Показати IP 1 Жовтня 2015 17:59
Люди , зрозумійте ніколи такі люди як Палиця, не викидають гроші безкорисливо, він під брендом пожерст, милосердя , допомоги, підкуповує виборців , побачете як після 25 жовтня вже не буде така масова ейфорія під іменем Новий Луцьк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus