USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Нацкомісія не погодила зміну тарифів для «Луцькводоканалу»

18 Травня 2016 10:36
КП «Луцькводоканал» вчергове змінює редакцію інвестиційної програми. Цього разу обсяг фінансування зменшений на 1,2 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 травня.

Зокрема, представник КП «Луцькводоканал» повідомив, що в квітні на підприємстві відбулася перевірка Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Нацкомісія не погодила встановлення нових тарифів.

Тож, КП «Луцькводоканал» мусить вносити зміни до інвестиційної програми, зменшуючи суму програми на 1,2 мільйона гривень.

Розглянувши звернення комунального підприємства «Луцькводоканал», виконавчий комітет міської ради вирішив погодити інвестиційну програму підприємства на 2016 рік з річним обсягом фінансування у 14,238 мільйона гривень без ПДВ. Джерела фінансування інвестиційної програми – це кошти, отримані підприємством від провадження ліцензійної діяльності. Зокрема, йдеться про амортизаційні відрахування у розмірі 2,797мільйона гривень (без ПДВ) та кошти, отримані за рахунок кредиту, наданого Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) у розмірі 11,441 мільйона гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» ОПРИЛЮДНИВ НОВІ ТАРИФИ НА ВОДУ З 1 СІЧНЯ

Щодо того, які зміни чекають на «Луцькводоканал» після ухвалення проекту міською радою, стало відомо, що у комунальному підприємстві планують зосередити свою діяльність на таких пунктах:

- переоснащення 20 артезіанських свердловин зі встановленням на кожну нового енергоефективного насосного обладнання, заміна напірно-регулюючої арматури, встановлення іншого супутнього обладнання. Результатом такої модернізації стане підвищення денної продуктивності на 14%, а пікової – до 3 900 метрів кубічних на годину. Крім того, нове обладнання дозволить здійснити у майбутньому перехід до трифазового тарифного плану;

- заміна насосного обладнання на підвищувальній насосній станції №2 Дубнівського водозабору із встановленням нових приладів обліку води та електроенергії, необхідної запірно-регулюючої арматури. Захід дозволить зменшити споживання електроенергії з 170 МВт/год до 107 МВт/год на рік і заощадити 63 Мвт/год.;

- встановлення нових енергоефективних насосів на каналізаційних насосних станціях: КНС №2 та КНС №5. Це дозволить зменшити споживання електроенергії з 4 168 МВт/год. до 3 104 МВт/год. на рік і заощадити 1 064 Мвт/год;

- впровадження системи автоматизації і диспетчеризації процесів водопостачання, що включає в себе встановлення вузлів оперативного обліку води та електроенергії, встановлення та налагодження системи контролю із спеціалізованим програмним забезпеченням для віддалених об’єктів (насосних станцій) із безпровідним GPRS зв’язком, для інформаційної підтримки об’єктів системи розподілення постачання води, і сенсорною системою, що збирає інформацію про насосні об’єкти на місцях та відсилає її до пункту центрального управління через GPRS.

Якщо тариф для КП «Луцькводоканал» змінять, тоді інвестиційну програму знову коригуватимуть, адже амортизаційні витрати зміняться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 18 Травня 2016 10:58
Нещодавно була оприлюда інформація про відмивання "Луцькводоканалом" та "Луцьктепло" більше мільйона гривень через фіктивні фірми. Хтось багатіє, а населення оплачує. Такі грошові операції відбуваються постійно на комунальних підприємствах. Контролюючі органи у змові?
я Показати IP 18 Травня 2016 11:12
А з кранів і далі тіче не вода , що хто зна що Але чогось крім мене це нікого більше не турбує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus