USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Не зорі падають з неба – зірки йдуть на небеса». Пам`яті Рустама Хамраєва

5 Січня 2015 21:21
Рідні, близькі та друзі сьогодні, 5 січня, вшанували пам’ять Рустама Хамраєва, який спочатку отримав поранення на Майдані, а у червні загинув у зоні АТО від розривної кулі. Про це повідомляє «Під прицілом».

Волиняни провели в останню путь 39-річного Бійця батальйону «Айдар» 20 червня 2014 року. Чоловік загинув поблизу села Металіст Луганської області.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради, захід був організований в рамках нового проекту «Честь маю», започаткованого благодійним фондом «Рідна Волинь». Голова фонду Дмитро Глазунов розповів, що першим вирішили вшанувати Рустама Хамраєва, адже він особисто знав цього мужнього чоловіка з дитинства.

Згодом планується організація й інших вечорів пам’яті, під час яких розповідатимуть про долю відомих краян.

Вшанувати пам’ять Рустама Хамраєва прийшли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, бойові побратими Андрій Омельчук, В’ячеслав Бакулін, Сергій Ковальчук, Олег Твердохліб, волонтери, друзі та родичі загиблого героя.

Мати загиблого воїна Антоніна Хамраєва зі сльозами на очах згадувала дитинство маленького Рустама і той день, коли сім’я отримала страшну звістку про загибель сина. Виявляться, про те, що Рустам Хамраєв воює на cході України, не знав ніхто з родини, окрім батька.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЩОБ ВСІ СПАЛИ СПОКІЙНО, КОМУСЬ ТРЕБА СПАТИ НЕ ВДОМА», - РУСТАМ ХАМРАЄВ

«Він нікому не казав, що їде на Схід, він казав, що він у Києві. Він вигадав цілу історію, аби поїхати захищати на Схід, і щоб ми за нього не хвилювалися. Але наші очі і досі не висохли від сліз, і я не можу спокійно про нього говорити, бо найважче – це коли батьки хоронять своїх дітей», - розповіла матір Рустама Хамраєва.



Антоніна Хамраєва зауважила, що її син ще з дитинства захоплювався військовою справою і з великою повагою ставився до усіх людей у формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СПОГАДИ ПРО ГЕРОЯ-ЛУЧАНИНА, ЯКИЙ ПОМИРАВ ІЗ УКРАЇНОЮ НА СЕРЦІ

«Коли йому було 6 рочків, йому бабуся на Новий рік пошила маленьку військову форму. Я на той час працювала в інституті. І ось одного дня наш Рустамчик вдягнув ту форму і пішов на круг, той що біля «Променя», там якраз стояв регулювальник. От він із ним і стояв. А я про це дізналася тільки коли мої студенти прийшли і сказали, що мій Рустам службу несе», - пригадує матір героя.

І навіть з віком Рустам Хамраєв не втратив своєї любові до рідної землі, і при першій можливості поїхав відстоювати честь та гідність України.

«Він одним із перших поїхав на Майдан і завжди був на передовій. Його друзями були Сергій Нігоян, Давид Кіпіані та Устим Голоднюк. Вони разом робили димові завіси на Майдані. Рустам витягав поранених, і це допомогло врятувати життя медсестрі Тані. Потім і його поранили, і він на трохи часу приїхав додому. Якось я зайшла до нього в кімнату, а він сидить і зашиває прапор. Я питаю нащо ж ти його шиєш, можна новий купити, а він мені сказав, що це його прапор, і він його береже. А потім він взяв цей прапор з собою на схід».



І навіть після смерті Рустам Хамраєв щораз подає своїм рідним знак того, що він їх оберігає. «Десь через місяць-два я прибирала на балконі і знайшла пакетик. В ньому була каска і наколінники, в яких Рустам був на Майдані, і маленька записка. В ній він написав:

«На пам’ять про тата. Алішерчик, пам’ятай про мене. Я тебе дуже люблю», - зі сльозами на очах розповідала мати Рустама Хамраєва.



Друзі загиблого героя сказали про нього – «Не зорі падають з неба – зірки йдуть на небеса».

Загиблого героя України Рустама Шонійозовича Хамраєва посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня і поховали на алеї слави кладовища у селі Гаразджа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus