USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Недобросовісних автомобілістів Луцька паркувальники «каратимуть гривнею»

9 Листопада 2016 18:35
За підсумками перших тижнів роботи комунальної платної парковки у Луцьку працівники КП «АвтоПаркСервіс», з їх слів, неодноразово стикалися з хамським ставленням та погрозами з боку водіїв, тож відтепер таких порушників обіцяють карати штрафами.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо розвитку паркування в Луцьку 9 листопада.

Протягом перших трьох тижнів від початку роботи першої комунальної парковки у Луцьку працівники підприємства проаналізували ставлення людей до законної системи платного паркування, рівень оплати та рівень свідомості автомобілістів щодо дотримання правил дорожнього руху та культуру плати за паркування.

«Всі нормально дають на кишеню і мовчать, але коли з’явилася перша платна комунальна парковка, то виникло дуже багато питань», - зауважив заступник керівника підприємства Анатолій Носалюк.

Серед користувачів послугами парковки, зі слів Носалюка, вже траплялися випадки хамського ставлення до паркувальників. Так, дехто з автомобілістів, не звернувши увагу на те, що паркомат не дає решти, вносив 100 гривень, таким чином автоматично проплативши парковку не на годину, як хотів, а на багато годин наперед. Погрожували побити знаки, та навіть обіцяли кинути гранату.

Анатолій Носалюк розповів, що відповідно до затверджених Кабміном у 2009 році правил паркування автомобільного транспорту майданчики для стоянок розміщуються на тротуарах та проїзних частинах автодоріг. Такі майданчики мають право обладнувати лише оператори паркування, яких у Луцьку наразі налічується двоє.

Щодо культури користування платною парковкою у Луцьку, він зауважив, що іноді трапляються випадки непорозумінь. Так, один із чиновників ОДА, відмовляючись платити за паркування, намагався довести, начебто постанови Кабміну діють протягом п’яти років і тому правила паркування, затверджені у 2009 році, вже нечинні.

Проблемним питанням залишаються безплатні хвилини для паркування. Так, водій має право перебувати на парковці протягом десяти хвилин після завершення оплаченого часу паркування. За цей час він повинен вирішити, чи їхати, чи лишати авто на парковці надалі. Якщо ж він затримується на 11 хвилин довше, то зобов’язаний оплатити наступну годину.

Окрім того, Андрій Носалюк пояснив особливості зупинки під знаком «зупинку заборонено». Так, раніше у правилах дорожнього руху дія знаку означала, що зупинка заборонена, але дозволяється посадка і висадка пасажирів (для чого давали п’ять хвилин). Нині в правилах паркування не йдеться про п’ять хвилин, а йдеться лише про висадку та посадку пасажирів. Конфлікти виникають через те, що водії починають доводити, начебто мають, відповідно до законодавства, п’ять хвилин безоплатної стоянки. Однак, якщо вони приїхали на паркувальний майданчик, визначений дорожньою розміткою та відповідним знаком, то вони повинні виконувати правила паркування, тобто, оплатити годину стоянки.
Як повідомив директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк, передбачають надати посадовим особам органів місцевого самоврядування або паркувальникам право виносити постанови за неоплачену парковку на місці. Для цього їм потрібно надати доступ до бази даних МВС щодо власників транспортних засобів. Наразі вже розробили відповідний законопроект.

Під час прес-конференції також нагадали, що несплата водієм вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами, тягне за собою накладання штрафу від 8 до 12 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (136-204 гривні). Водночас, паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів особами, які не мають відповідних пільг, передбачає штраф у розмірі від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів (255-306 гривень).

Якщо протягом наступного тижня автомобілісти зловживатимуть роботою паркувальників, то у Луцьку їх обіцяють «бити кнутом», маючи на увазі штрафи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
11 Показати IP 9 Листопада 2016 19:26
Хай відповідно до закону її поставлять тоді і люди будуть платити.
Хмм.. до 11 Показати IP 9 Листопада 2016 20:06
Що не законного? Ти закон читав, щоб стверджувати? Паркомат на 20 місць є, розмітка є, знак з інформацією є
1 до Хмм.. Показати IP 9 Листопада 2016 22:58
Вїздні і виїзні ворота почитай закон . Граматий Ане гроші відмивання і обдурювати людей. Це в законі чітко прописано
Лучанин до 1 Показати IP 10 Листопада 2016 00:22
ВИ ЗАКОН ВМІЄТЕ ЧИТАТИ, ПАНОВЕ???? НЕ ПЛУТАЙТЕ СПЕЦІАЛЬНО ОБЛАДНЕННИЙ МАЙДАНЧИК (поза проїжджою частиною), і просто ВІДВЕДЕНІ ДЛЯ ПАРКУВАННЯ МАЙДАНЧИКИ. Наш варіант - ДРУГИЙ. А для нього умови - знак з інформацією, розмітка,паркомат, ВСЕ. п.14.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 11:45
В постанові чітко вказано . Платна парковка. Ви хочете брати гроші ,тому дотримуйтесь законодавства. Про спеціально відведені місця там не вказано
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 12:33
А на рахунок того . Як ви пишете"просто відведене місце" такого в постанові і слова немає. Це Ви придумали самі.
Лучанин до Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 14:28
Це я пояснив суть. А якщо вже згідно постанови, то дану ситуацію роз'яснює пункт 14, де пише "Відведені майданчики для платного паркування...", а в 16 "На спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали.". Тепер зайдемо в загальну частину, і подивимося, що "спеціально обладнані майданчики для паркування - майданчики для паркування, розміщені поза межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару". Так яке має відношення наша парковка до спеціально обладнаного майданчика, на якому дійсно має бути авто в'їзд/виїздн термінали??? Це просто "відведений майданчик, і для нього діє пункт 14, а 16 тільки для спеціальних, що є ПОЗА МЕЖАМИ проїзної частини.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 17:00
Суть в тому що у вас платна парковка . А не безоплатна. А там такі умови . Хочете брати гроші ставте вїздні і виїзні ворота і один паркомати на 10 місць і все . Все по закону до вас питань немає .а якщо ви не згідні подавайте позов до суду . Просто так вам ніхто не зобов'язаний платити.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 17:09
В вашій ситуації обов'язково потрібно це робити. Або відмовлятися від отримання грошей. Згідно постанови це має безоплатна стоянка. Якщо ви не згідні подавайте в суд . Вам ніхто не зобов'язаний платити.
Юрист до Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 17:49
Тому Ви відмиваєте гроші з повітря . А хто не знає той платить. Прокуратура повна зайнятись вами.
І він повинен бути н до Хмм.. Показати IP 9 Листопада 2016 22:59
11
Чи до Хмм.. Показати IP 9 Листопада 2016 23:03
Чи людей за придурк. .. тримають .
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2016 19:28
І дійсно диво, через пару метрів "парковка" на базарі, то там взагалі можна по закону не платити тим вишибалам, але всі платять, а тут все дійсно по закону, паркомат, знаки, персонал дуже все добре пояснює і привітливий - а люди сразу понти якісь ганяти...
Андрій до Лучанин Показати IP 9 Листопада 2016 22:03
У тих вишибал безкоштовно 15 хв, а скільки безкоштовно на ринку паркування?
Лучанин до Андрій Показати IP 10 Листопада 2016 00:25
Тільки нічьо, що вони бабло незаконно сшибають, і ця "ЩЕДРІСТЬ", це панські крихти, якім ви радієте. До їхнього місця відносиття пункт 16 (з правил паркування), СПЕЦІАЛЬНО ОБЛАДНЕННИЙ МАЙДАНЧИК (поза проїжджою частиною), і там має обов'язково бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали. Тут видно 95% законів не читає і правил, або як деякі частково.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 13:57
А якщо ви не згідні ви можете подати позов до суду. Він Вам чітко роз'яснить що потрібно мати на платній парковці.
Луцьк до Лучанин Показати IP 9 Листопада 2016 23:29
Отак і живем брехня на кожному кроці
Даі Показати IP 9 Листопада 2016 22:04
Згідно закону штрафувати має право тільки поліція,а не ті вошивці.А за парковку дійсно треба платити в паркоматі,а не тим х...ям в жилетках ,які незаконно розводять далеких людей ,але це нікого не цікавить.я навіть раз в поліцію дзвонив- сказали не платити парковщикам,це не законно,а вони далі стоять ,як в молодого на весіллі.
Юристп до Даі Показати IP 11 Листопада 2016 08:11
поліція має скласти відповідний протокол і направити до суду.
Неповезоо Показати IP 9 Листопада 2016 23:04
Невдалось людей дурити . Закон один для всіх
Луцьк Показати IP 9 Листопада 2016 23:22
Ця парковка є незакона люди не платіть.готовий на камеру підтвердити свої слова
Св Показати IP 9 Листопада 2016 23:25
Дурят гостей міста тай годі
000 Показати IP 9 Листопада 2016 23:30
Якесь бидлоття відмивання гроші
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 00:31
Весело читати, як люди законів і правил взагалі не бачили або читають через слово, але панти ганяють, "відмивання грошей", "дурять людей". Ви спочатку почитайте постанову "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів", може хоч тоді щось зрозумієте, а для тих, хто плутає СПЕЦІАЛЬНО ОБЛАДНАНИЙ МАЙДАНЧИК з ВІДВЕДЕНИМ ДЛЯ ПАРКУВАННЯ МАЙДАНЧИКОМ раджу почитати загальну частину, ДУЖЕ УВАЖНО, даної постанови.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 13:55
Загальна частина роз'яснює як потрібно паркувати авто. А постанова чітко вказує що потрібно мати на платній парковці.
Юрист до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2016 17:04
Загальна частина є загальна . Там вказані правила паркування . А в постанові вказано якщо ви хочете збирати з відтинку гроші ,мають бути паркомати і вїздні і виїзні ворота.
Луцьк Показати IP 10 Листопада 2016 10:26
В постанові чітко прописано платна парковка. Інших визначень там немає
Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 10:55
Відповідно до постанови КМУ 1342 від 3 грудня 2009 року ,крім паркомати місце для платної стоянки автомобіля повно бути обладнане вїздні ми і виїздили воротами,а також автоматом з розрахунком не менш як одного паркомати на 10 місць. З точким зору законодавства розкреслений синіми смугами тротуар з паркомати не є паркувальним майданчиком,вимагати з водіїв гроші ніхто не має права. Українським ПДР розмітка синім кольором взагалі не передбачена. Лише у міжнародній Конвенції "Про дорожній рух" сказано ,що розмітка такого кольору позначає місця дозволеного або обмеження стоянки. Але немає слова про оплату. Так що панове дійте відповідно до закону.
Саша до Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 17:38
Дякую за інформацію . Платити не буду хай подають в суд.
Костя до Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 17:42
Дякую за інформацію.
Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 11:03
Так що відповідні органи повинні притягнути власників даної землі до відповідальності за неналежне її використання
Ростік Показати IP 10 Листопада 2016 11:34
Є розумні люди які знають закони
Юрист Показати IP 10 Листопада 2016 17:55
І ще карати як пишуть власники . Вони не взмозі. Це здійснити тільки суд. Так що хай не плутають і повноваження собі не приписують
Володимир Показати IP 11 Листопада 2016 11:32
Дякую за інформацію,ато всі хочуть грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus