USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський слід незаконного будівництва в Хрінниках

5 Червня 2014 11:01
На крутому схилі Стиру, що на Хрінницькому водосховищі, приватні забудовники руйнують пам’ятки археології, а також порушують Водний кодекс, оскільки забудовують територію до самої води, що викликало гострий протест місцевих жителів.

Нагадаємо, 3 червня на місце незаконної забудови на Хрінницькому водосховищі виїхали півсотні рівненських активістів, аби підтримати місцевих мешканців та перешкодити будівництву. Згідно з їхніми даними, об’єкти зводять керівники СБУ у Волинській області. Під час акції протесту активісти демонстративно поламали паркан на будівництві.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини працівники волинської міліції підтвердили, що інцидент дійсно мав місце, проте від самих забудовників жодних заяв про перешкоджання будівництву не надходило.



Таким чином, громадські активісти Рівненщини провели попереджувальну акцію проти забудови рекреаційної і пам’яткоохоронної зони в районі Хрінницького водосховища на річці Стир, підтримавши протест жителів села Боремель, - повідомляє «Радіо Свобода».

Люди розповідають, що вже впродовж трьох років на місці колишніх городів на крутому схилі Стиру приватні забудовники руйнують пам’ятки археології, а також порушують Водний кодекс (адже забудовують територію до самої води).

Знищена частина давньоруського городища, селяни не можуть безперешкодно пересуватися берегом і рибалити.

Міліціонери, яких активісти викликали на місце будівництва, пообіцяли розібратися «в законному порядку». Тим часом активісти зняли паркан одного з будівництв, споруджений на кручі над водосховищем. Депутати районної ради підготували звернення до Генеральної прокуратури України.

Забудова по периметру Хрінницького водосховища триває понад два десятки років, незважаючи на рішення Рівненської облради про охоронну зону по периметру водойми. Водосховище є улюбленим місцем відпочинку рівнян і волинян. Історики називають його археологічним клондайком через величезну кількість віднайдених на берегах Стиру цінних знахідок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Береза Показати IP 5 Червня 2014 12:03
Були собі людські городи, садилася картопля і пшениця. Поки розумний голова сільради Нагорнюк не додумався змінити призначення земель.А людям, що - продав собі города за 10 штук і радий. І ті що придбали - раді.Дешево і сердито.Тільки чого приганяти бульдозери і грейдери з Луцька? А щоб знести горби і в"їхати на 20 метрів у воду.О ,вже бачу на відео і доріжку поклали з бруківки?А хто забудовник?? Запитайте в Нагорнюка! Боремельці, скоро будуть вибори. Гнати в шию цього керівника.Лавки паршивої не поставив, ні одна лампа не світить.Слава Україні!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Червня 2014 12:40
а звідки у працівників СБУ з їх не дуже великими зарплатами кошти на будівництво ? ВІДПОВІДЬ ВСІ ЗНАЮТЬ !!!!!! тому-то верховна зрада і не приймає закон про створення національного бюро розслідувань
Анонім Показати IP 5 Червня 2014 14:51
Може знову Путін винуватий?
Горохівець Показати IP 5 Червня 2014 16:06
Ну що за дурний тон на голову сільради усе валити. Ти, такий сміливий пісяр, прізвища забудовників наведи...
Ха до Горохівець Показати IP 5 Червня 2014 23:14
У селі без голови нічо не робицця)
справедливий Показати IP 6 Червня 2014 07:50
хай дободують і конфіскувати ,будуть дитячі табори.
Сергій Показати IP 6 Червня 2014 20:45
Брехня, запахло виборами і деякі особи захотіли самореалізуватися, проводять вистави під назвами боротьба з незаконими діями когось (бо ж самі не знають до кого приїхали і що там не так), будівництво проходить за 40 м від води, не порушуючи вищевказані закони, місцеві жителі мають вільний доступ до води, діти приходять купатися і не бояться що їм на голову упаде глиба глини як за 100м на ніншому обриві, а загалом у місцевих з'являється можливість додаткового заробітку на будівництві та обслуговуванні будинків, село розвивається, а "памятки архітектури" -це величезна маса піску та глини яка в будьякий момент могла обвалитися. Городище про яке говорять за 100 метрів від будови повільно сповзає у воду і нікому воно непотрібне, а там де поховані людські останки наразі облаштоване місце для розпивання спиртних напоїв та іншого Б. цього патріоти довбані небачать, а Правий Сектор вже дискредитував себе на Волині, бачу і на рівненщині не відстає (ідея правильна, да виконання не те. Людей потрібно обрати не за амбіціями, а за якостями). Слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus