USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ніфонту вручили звання почесного громадянина. ФОТО

13 Листопада 2013 08:39
Митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту вручили посвідчення Почесного громадянина Волині.

Ця, безперечно неординарна для Волинської єпархії і загалом для Волині подія відбулася у колі однодумців і соратників нашого владики. Посвідчення, значок і стрічку Почесного громадянина керуючому Волинською єпархією Української Православної вручили під час науково-практичної конференції «Історія та сучасність Православ'я на Волині». Бо ж, як висловився згодом владика Ніфонт, без духовенства, віруючих людей він би мало що значив у своєму житті. Проте і без нього Волинська єпархія, Українська Правослвна Церква і Волинь загалом були б іншими.

ЧИТАТИ ЩЕ: НІФОНТ КАЖЕ, ЩО НЕДОСТОЙНИЙ ЗВАННЯ ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА

Вручаючи нагороду голова Волинської обласної ради Володимир Войтович якраз про це і говорив: «Є постаті, які становлять честь і гордість краю, є його обличчя. Владика Ніфонт давно у людей отримав звання Почесного громадянина Волині, котре обласна рада тільки офіційно, так би мовити, затвердила. Ця нагорода є маленькою часткою вдячності за його служіння Волині і Церкві. Владика Ніфонт усіх нас робить милосерднішими, духовними, добрішими – він робить стільки добрих справ, які нас об'єднують і змінюють на краще. Ті держави, які будувалися не на засадах християнства, вони з часом гинули. Богу дякувати, що в Україні створена і розвивається незалежна держава і роль Української Православної Церкви у цьому процесі неоціненна. Громадянське суспільство ми зможемо збудувати лише на засадах християнської моралі, зразком якої є митрополит Волинський і Луцький Ніфонт».

Владика подякував за високу оцінку його скромної праці, яка спонукатиме і надалі трудитися на славу Божу, на користь Церкві, на добро Волині і волинянам.

«Люблю Волинь, мою земну батьківщину, люблю її людей і люблю церковну службу», – сказав владика, приймаючи високу нагороду, і побажав землякам добра для спасіння, міцності віри і натхненної праці для розквіту нашої земної батьківщини.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus