USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Новий Луцьк» відправляє найталановитіших учнів Луцька в Буковель

28 Травня 2015 16:16
На гірський курорт Буковель днями поїдуть луцькі школярі. Такі оздоровчі поїздки вже четвертий рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «Здоров’я лучан - запорука майбутнього».

Цьогоріч набратися сили та насолодитися карпатською природою отримали можливість 750 обдарованих дітей з різних шкіл Луцька та 350 дітей з сімей учасників АТО.

Зауважимо, за три роки існування такого проекту Фонд запропонував для лучан 5 100 путівок. 3100 надали для школярів, а 2000 - для працівників освіти, культури, медицини та інших категорій лучан.

Цими днями для батьків, діти яких отримали путівки в Буковельське літо, провели лекцію –інструктаж. Представники Фонду та медичні працівники розповіли про технічні моменти, а голова правління Фонду, Олександр Товстенюк додав, що конкурс існує вже декілька років та не призупинятиме свого існування і в майбутньому.

«Від імені Ігоря Петровича Палиці хочу подякувати батькам, за те, що ви виховуєте своїх дітей, допомагаєте їм та мотивуєте до навчання. Приємно, що проект зацікавив вас та дуже добре, що є школярі, які вже четвертий рік поспіль їдуть на відпочинок. Засновник Фонду «Новий Луцьк» завжди підтримував талановитиу молодь, аби у них був стимул та мотивація до подальшого розвитку і не зникало бажання вчитись. Проект діятиме і надалі, та відбуватиметься, як і усі конкурси Фонду, прозоро. Якщо дитина сумлінно навчається, вона матиме можливість кожного року їздити на таке оздоровлення. Найголовнішими пріоритетами у роботі Фонду є забезпечення рівних можливостей серед конкурсантів та справедливий відбір переможців, тому, брати участь у конкурсах Фонду мають можливість усі охочі, достатньо тільки добре вчитись та мати відповідні перемоги», - прокоментував Олександр Товстенюк.

Дітям Олександр побажав гарних вражень, нових знайомств та позитивних емоцій. Варто зауважити, що днями найкращі випускники Луцька від Фонду Ігоря Палиці отримали премії за перемоги у конкурсах-захистах, олімпіадах, турніріах у 2014-2015 роках.

Своєю чергою, Ірина Катюха, учениця ЗОШ№5, зазначила, що такі поїздки мотивують її до навчання. Дівчинка відвідає табір у Буковелі вже втретє.

«Їду в Буковель уже втретє. Там дуже чисте повітря, гарна природа. Відпочинок у Буковелі дає мені багато нових вражень та ідей. З усіма, з ким познайомилась у попередні роки, підтримую зв’язок, ми спілкуємось та ділимось враженнями», - зазначила дев’ятикласниця.

Учениця ЗОШ №5 Юлія Януль вперше поїхала у Буковель за заслуги у бальних танцях, - цьогоріч за перемогу у обласній олімпіаді.

«Звісно, вчитись заради такого відпочинку хочеться, у Буковелі мені дуже сподобалось, я зустріла багато нових людей і зараз вони є моїми кращими друзям», - зауважила дівчина.

Серед присутніх на зустрічі були родини тих чоловіків, які перебувають у зоні АТО.

Так, тато 11-річного Владислава Наумчука відстоює цілісність України у зоні АТО. Тож, на захід хлопчик прийшов разом із мамою Тетяною. Зі її слів, про оздоровлення сина жінка задумувалась раніше, однак, в силу того, що він був надто малого віку, не було такої можливості.

«Наразі мій син достатньо дорослий, аби їхати на відпочинок самостійно, без батьківського нагляду. Як на мене, такий проект є надзвичайно важливий, адже дитина має змогу перебувати у колі своїх ровесників, оздоровлюватись, відпочивати, брати участь у конкурсах та пізнавальних іграх», - каже мама.

Тим часом, Влад зізнається, що вже не може дочекатися майбутньої поїздки, попри те, що поки не знає, що його чекає у поїздці, бо іще жодного разу не був в горах, однак, сподівається, що проведе час цікаво та із користю.


Обдарований 13-річний Богдан Янчук вміє дуже гарно малювати. Хоча його мама Оля каже, мовляв, самотужки виховати обдаровану дитину важко. Раніше відправляла сина на самостійний відпочинок, але допомогою спонсорів не користувалась ніколи. Тому, на її думку, такий подарунок, як відпочинок в Буковелі, - це величезна допомога для сімей, які, опинилися в доволі складних обставинах.
«Та й бачу, що діти залюбки хочуть туди їхати. Всі намагаються займати призові місця у змаганнях, щось роблять для цього», - зазначила жінка.

Тато 11-річного Руслана Савоніка пішов добровольцем у зону АТО. Як розповіла його мама, Алла, хлопчик дуже полюбляє спорт, займається рукопашним боєм, й навіть зайняв призове перше місце на Чемпіонаті Європи. Має багато медалей та нагород. Руслан із задоволенням готується до поїздки, адже там буде довгоочікувана можливість поєднати улюблений спорт та якісний відпочинок, а також випробувати власні сили у змаганнях.

Окрім, власне, путівки, дітям з сімей учасників АТО Ігор Палиця профінансував і дорогу, як до табору так і додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
світлана Показати IP 28 Травня 2015 16:34
таке враження що в тюрму дітей відпраляють чи це тільки мені
лучанка до світлана Показати IP 28 Травня 2015 16:49
напевно фото невдале підібрали.Моя дитина щаслива,що їде в табір.
Анонім до світлана Показати IP 28 Травня 2015 16:53
Ти з бодуна просто. Іди проспись.
школа22 Показати IP 28 Травня 2015 16:46
Дякую,Фонду.Я мама,дитини яка ось уже вдруге іде в Буковель за сумлінне навчання.Підтримка підростаючого покоління-це чудовий стимул для самовдосконалення дітей,здобутті нових знань.Коли я взнала від дитини справжню ціну путівки,то зрозуміла,що ви робите гарну і потрібну справу.Дякую від батьків 22 школи.
Учитель школи 22 до школа22 Показати IP 2 Червня 2015 21:46
Дякую Вам, що підтримуєте Фонд.Це велика нагорода та щедрий подарунок для обдарованих дітей.
Лучанкп Показати IP 28 Травня 2015 16:51
Супер! Палиця - молодець!
мама Показати IP 28 Травня 2015 19:07
Діти мають хорошу мотивацію ще краще вчитися займатися волонтерською діяльністю. Умови також чудові не те що в тих таборах що по соцстраху дають, гроші платиш, а умови такі як ніби в конюшнях і всі умови на вулиці навіть душ,
Вав Показати IP 28 Травня 2015 19:59
Вибори на носі і фонд починає активно піаритися. Так хто від них у мери балотуватиметься, а то то Товстенюк, то Констанкевич, то Осіпов світяться
Учитель школи 22 до Вав Показати IP 4 Червня 2015 22:38
Фонд не піариться, а планомірно і систематично дбає про лучан. Адресна допомога хворим - факт, який не заперечиш.Сусіди зверталися до багатьох по допомогу, а допомога прийшла з фонду "Новий Луцьк". Обдаровані діти - 1000 учнів цього літа у Буковелі (а путівка коштує на одну дитину 9,5 тисяч) Більшість батьків тих дітей не в змозі оплатити такий відпочинок. І назвіть ще когось хто має гроші і так щедро вкладає у розвиток міста. Не назвете!
Лілія Показати IP 4 Червня 2015 10:23
Моя донька третій раз їде в цей табір і відчула різницю між тим табором який був у попередні роки. Табір Артек Буковель їй зовсім не подобається, дітям не проводять ніяких вечірок як було в попередні роки, немає зовсім дискотек, одним словом діти нудьгують. Так що шановні організатори щось ви не придумали, не робіть з цього табору радянські часи діти хочуть розваг, а ви виганяєте іх на площу і заставляєте танцювати під пісні "Артек мій дім" самі під неї танцюйте. Так що шановні батьки придумайте перш ніж відправити свою дитину. Раніше моя дитина плакала не хотіла їхати з табору, а тепер не знає куди себе по діти.
Учитель школи 22 Показати IP 4 Червня 2015 22:26
Сьогодні у Буковелі була дискотека. Діти раді. А дорослим завжди чогось бракує.)))
Цікаво Показати IP 10 Червня 2015 08:28
Минулого року ВН публікували програму заходів на цілу зміну. Дуже хочеться побачити її і в цьому році.... Можливо хтось підкаже? Цікавить заїзд 9.06-19.06.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus