USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волині розірвуть «корупційний ланцюжок»

5 Березня 2014 17:50
На Волині створять обласний портал надання адміністративних послуг, завдяки якому буде розірвано контакт «людина-людина». Послуги будуть надаватися за допомогою Інтернету. Депутати впевнені, що так зніметься питання корупції.

Це питання обговорили під час засідання 24-ої сесії обласної ради сьогодні, 5-го березня.

На інформатизацію області передбачено з бюджету Волині 400 тисяч гривень на 2014-й рік. «Це портал, який буде напряму зв’язаний з центрами надання адміністративних послуг. Людям не потрібно буде ходити по кабінетах. Додатково за ці гроші буде підсилено комп’ютерний парк комунальних підприємств», - заявив заступник керівника апарату – начальник організаційного відділу облдержадміністрації Роман Матвійчук.

До нового порталу будуть під’єднані усі центри надання адміністративних послуг міст обласного значення і 16-ти райдержадміністрацій Волині.

«Я вивчав подібну закордонну практику, зокрема в Естонії,. Вона там давно діє», - наголошує Роман Михайлович.

Йому заперечив депутат Іван Смітюх: «Яка Естонія?! Естонія – це космос. Треба гроші заробити і покласти в казну, а не ці папери розводити і портали…, прошу вас, зупиніться».

Такій позиції різко заперечив інший депутат та запевнив, що обласний портал надання адміністративних послуг необхідно створювати.

«Влада не буде прозора, якщо буде контакт людини з людиною, треба це брати до уваги. Інтернет – добра можливість уникнути корупції. У Луцьку багато чиновників не задоволені ЦНАПом, але люди задоволені. Не треба нічого придумувати, цей велосипед уже винайшли. Так, грошей немає, але ми витратимо більше, якщо корупційний ланцюжок не розірвемо», - наголосив Святослав Кравчук.

Більшістю голосів депутати підтримали програму інформатизації області на 2012-2014 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Костя Показати IP 5 Березня 2014 18:01
На Волині і Інтернет зуміють підкупити і корумпувати. Все одно якісь схеми придумають. Треба в тюрму садити корупціонерів
екскурсовод Показати IP 5 Березня 2014 18:17
Забули додати: хабарі тепер платити через WebMoney! Європа, твою м*ть!!!
дідо Показати IP 5 Березня 2014 18:24
Корупцію можна подолати тільки скороченням чиновників втричі.
Андрій Показати IP 5 Березня 2014 18:34
Абсолютно підтримую пана Святослава, такий метод діє у багатьох країнах. Зверніть увагу на останній відомий приклад - Грузію. При всіх можливих негараздах президент Саакашвілі досяг збільшення надходження коштів до бюджету саме завдяки в тому числі нівелюванню принципу "людина-людина". Для пана Івана - якщо від зароблених коштів буде сплачено всі необхідні податки - Ваш клич заслуговує на підтримку. Одначе як на фінансиста, який спілкується із масою підприємців від "мала до велика", оптимізація і несплата податків - то в наших реаліях скоріше подвиг. А давайте зробіте кодекс від обороту? А давайте не плодити підприємців фіктивних. Як Ви на це, Іване Євдокимовичу?
304 до Андрій Показати IP 5 Березня 2014 21:13
вы там были ,что так осведомлены про "пана"Саакашвілі и "надходження коштів до бюджету"?
роман Показати IP 5 Березня 2014 18:47
ромчик матвічук вже дістав всіх і ода, і міську раду, і континіум, як йому так вдається, тупий тупого, але вміє себе так презентувати, що наймудрішмй в світі
службовець до роман Показати IP 5 Березня 2014 19:31
Підхід правильний, але не таким як Роман Матвійчук стояти біля таких справ!!! Що він досі робить в ОДА? Чому з Ющиком не пійшов? Це один з казнокрадів, який накрав і відмив грошей на придбанні комп'ютерної техніки для швидкої, ЦНАПі, ОДА... і планує і далі це робити! Пристосувався зараз "радником" Пустовіта і шепче, що і як робити. Гнати його поганою метлою треба і негайно люструвати!!! Вам люба людина в ОДА скаже, що то за "фрукт" - молодий, наглий кар'єрист!!!
Не БЮТмен Показати IP 5 Березня 2014 18:56
Так портал адмінпослуг неначе є? Який ЕФЕКТ? А 400 000 гриваків можна було б потратити і на інші потреби, наприклад на ТЕПЛІ ТУАЛЕТИ В СІЛЬІЬКИХ ШКОЛАХ. Чи чиновники будуть кричати за євросоюз, щоб купити собі нові планшети за бюджетні кошти?
Роман Показати IP 5 Березня 2014 20:16
Хто сказав ЦНАПі задоволені люди , ганьба, підіть запішиться до голови міста, по заказу хто не угодний не допустять , і ще сфабрикують рішення , що ваші звернення не розгдядати , неодноазово поступають скарги на директора . Карпюк , яка перевишує свої уповноваження...
Очевидець Показати IP 5 Березня 2014 21:10
Якщо цим порталом буде займатися сам пан Маитвійчук або як завше зробити вигляд що працює, а поза очі примусить когось іншого - то справа уже провальна.
і я Показати IP 6 Березня 2014 00:11
Недавно паспорт міняв.то в ЦНАПі за заявою за 50 коп погнали в друкарню в другий кінець міста.ото якість послуг!
хм Показати IP 6 Березня 2014 00:21
матвійчук,це цей аферист-очкаріто? рідке чмо. звідки воно взялося?
765 Показати IP 6 Березня 2014 07:12
Смітюху ганьба
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Березня 2014 10:09
створення порталу проблеми корупції не вирішить. яка різниця, як вам дадуть відписку - на папері чи на e-mail? так паперову відписку хоч можна оскаржити. до тих пір, поки прокуратура і мєнти не перестануть кришувати "слуг народу" - корупціонерів , нічого доброго не буде. треба створювати національне бюро розслідувань, яке буде займатись боротьбою з корупцією, в першу чергу у правоохоронних органах і судах
Не байдужий Показати IP 6 Березня 2014 14:15
У нас уже є подібний портал http://www.ap.volyn.ua/, щоправда, викликає сумнів його наявність потреби у волинян у ньому та його ефективність. Чому на цьому сайті немає лічильника відвідувань? І чому для створення нового сайту та об"єднання ЦНАПів необхідно аж 400 тис.грн саме бюджетних коштів? Краще б обласній раді доручити управлінню міжнародного співробітництва ОДА спільно з Р.Матвійчуком підготувати заявку на одержання гранту - європейці зараз фінансуватимуть такі проекти першочергово. Можна було б домовитися про співфінансування у розмірі 10% облбюджет - 90% кошти гранту! Але якщо таке рішення прийнято облрадою - значить комусь воно вигідне, значить нове керівництво "присіло на потоки/відкати від тендерів/держзакупівель"! Необхідно негайно вроваджувати громадський контроль за усіма рішеннями обласної та інших місцевих рад, усіма держзакупівлями з усіх бюджетів, а також провести люстрацію усіх причетних до корупційних схем! До речі, а чому на сайті облради немає усіх вчорашніх рішень ради?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus