USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Очільник української церкви благословив фестиваль у Луцьку

17 Травня 2013 15:50
Волинська делегація побувала у очільника Української Православної Церкви. Митрополит благословив проведення у місті благодійного фестивалю «Пасха в древньому Луцьку».

Про це інформують у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Так, у середу, 15 травня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії прийняв делегацію з Волині - секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, голову Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука, директора Музею Волинської ікони Анатолія Силюка, завідуючу Музею волинської ікони Тетяну Єлісєєву та директора Державного iсторико-культурного заповiдника «Дубенський замок» Леоніда Кичатого.

До Дня музеїв, який відзначатиметься 19 травня, та з нагоди 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі Предстоятель Української Православної Церкви, на прохання музейних працівників та за підтримки голови Нагородного відділу УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, передав комплекти нагород УПЦ для постійних експозицій у цих музеях.

На згадку про зустріч та на знак подяки директор Музею Волинської ікони подарувала Митрополиту список Холмської ікони Пресвятої Богородиці, яка зберігається в цьому музеї, а директор Дубенського заповідника – картину з зображенням Дубенського замку.

Також під час зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир благословив проведення благодійного фестивалю «Пасха в древньому Луцьку», який відбудеться 26 травня. Під час фестивалю збиратимуться кошти для лікування онкохворих дітей. Взяти участь у цьому фестивалі Його Блаженство благословив голові Синодального відділу у справах молоді єпископу Обухівському Іоні та голові Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрею Георгію Коваленку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus