USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Очищення Сапалаївки обійдеться лучанам майже в 5 мільйонів

22 Травня 2014 12:37
Управління капітального будівництва Луцької міськради Волинської області 12 травня згідно з результатами тендеру уклало угоду з ТзОВ «Стир-Агробуд» на відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев річки Сапалаївка. Вартість угоди склала 4,92 мільйона гривень. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Єдиним конкурентом фірми «Стир-Агробуд» на нинішньому тендері в Луцьку було Ковельське міжрайонне управління водного господарства, що належить Державному агентству водних ресурсів України. Державні підрядники програли з різницею в 80 тисяч.

Згідно з техзавданням річку мають розчистити на ділянці від вулиці Теремнівської до вулиці Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови Луцька. У переліку робіт: розширення й поглиблення каналу, корчування чагарників і дерев, облаштування мосту з залізобетону.

У вересні минулого року «Стир-Агробуд» уже виконував аналогічні роботи на цій річці. За даними «ВДЗ» відповідного тендеру у Луцьку минулого року не проводили. Щодо фінансування робіт, то згідно з повідомленнями, «до справи долучився й соціально відповідальний бізнес». Річку почали розчищати у 2012 р., загалом до нинішнього тендеру за цей час з бюджету витратили 900 тисяч гривень.

Власником фірми «Стир-Агробуд» наразі є Степан Москвич. Разом з тим донедавна співвласником у фірмі було ТОВ з аналогічною назвою – «Стир-Агро», що належала Наталі Давидюк (пізніше Наталя Москвич), дружині Степана Москвича. Раніше у місцевих ЗМІ повідомлялося про низьку якість будівельних робіт, які виконували «Стир-Агробудом»: збудована фірмою дорога в село Липини вартістю близько мільйона розвалилася упродовж року.



До слова, 11 квітня цього року працівники дитячої залізниці наводили порядок вздовж залізничного полотна, готуючись до відкриття нового сезону.



Як повідомляло Інформаційне агантство Волинські Новини, зараз луцькі комунальники здійснюють ремонт пішохідної частини мосту через Сапалаївку, який знаходиться на вулиці Винниченка. Ремонт планують закінчити в червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Травня 2014 12:50
Бо менше треба було за**рати те все. Не люди, а свині з пляшками.
йося моргенштерн Показати IP 22 Травня 2014 12:57
до чого тут наталя давидюк, дорога в ліпіни, наводили порядок вздовж залізничного полотна дитячої залізниці і міст на винниченка????????????? ХІБА ПОГПНО ЗАРАЗ НА УЗБЕРЕЖЖІ САПАЛАЇВКИ, ПОГАНО В ПАРКУ ЛЕСІ УКРАЇНКИ??????????? ШАНОВНИЙ ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР ВИДАННЯ, ЗВЕРНІТЬ НА ЦЕ УВАГУ!!!!!!!! Саме ця фірма навела порядок та розчистила русло річки поруч дитячої залізниці позатого року!!!!!!! ПОГАНО?????? яке відношення ця фірма має до будівництва моста на Винниченка???????????
Меліоратор Показати IP 22 Травня 2014 13:03
Де прокуратура? - Тендер фікція. Таких виконавців робіт в меліорації називали "свинороями". Хто і скільки отримає откаттінг?
111 Показати IP 22 Травня 2014 19:39
"Згідно з техзавданням річку мають розчистити на ділянці від вулиці Теремнівської до вулиці Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови Луцька." ТАК НА ДАНІЙ ДІЛЯНЦІ САПАЛАЇВКА ВЖЕ РОЗЧИЩЕНА!!!!!!!!!!!! НАВІТЬ НА ЦЬОМУ САЙТІ Є БАГАТО ФОТО, ДЕ ЗОБРАЖЕНО РОЗЧИЩЕННЯ РІЧКИ НА ДАНІЙ ДІЛЯНЦІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus