USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Офіційно: у Криму військові опір не припиняють. СПРОСТУВАННЯ

19 Березня 2014 14:14
В українській військовій частині в Перевальному наказ здавати зброю не надходив, і частина не відмовляється від опору.

Про це "Українській правді" заявив заступник начальника бригади в Перевальному підполковник Валерій Бойко.

Зі слів заступника начальника бригади підполковника Валерія Бойка, ця інформація про відмову від опору, "зовсім не відповідає дійсності".

Відповідаючи на запитання, чи віддавав командир частини наказ здавати зброю, він відповів: "Не було такого наказу. Ми перебуваємо на місцях. Ніхто нічого нікуди не здає", - заявив він.

При цьому він підкреслив, що військовим незрозумілий їхній статус після 21 числа.

"Можливості застосовувати зброю в нас немає", - заявив він.

На репліку про дозвіл Міноборони використовувати зброю для захисту Бойко зазначив: "Згідно із законодавством, у нас навіть зараз не воєнний час. Згідно із законодавством у нас лише одна людина має право застосовувати зброю – це вартовий. Усі інші, як тільки застосують зброю, згідно із законом, будуть сидіти у в'язниці…. У нас навіть не воєнний стан", - сказав Бойко.

"Для того, щоб провокацій не допустити, весь особовий склад зі зброєю перебувати не може. Потрібно контролювати її використання, тому що будь-який постріл у бік російської сторони буде використовуватися як виправдання перебування російських військ на нашій території", - сказав він.

"Тому частина зброї в зброярнях. Зі зброєю в нас черговий підрозділу й варта", - підкреслив Бойко.

"Тобто вони прийдуть, під білі ручки винесуть, а ми нічого зробити не зможемо. Будемо дубинами відмахуватися. Зброя 21 століття – дубина", - заявив Бойко.

Він також підкреслив що "з нетерпінням" чекає приїзду міністрів Віталія Яреми й Ігоря Тенюха в Крим для переговорів.

"Вони кажуть, що ситуація під контролем, хай приїжджають і домовляються", - додав Бойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 19 Березня 2014 14:28
Видите, ВН, как поднимается боевой дух после просмотра ролика "Луцьк готовий воювати за Крим"? А если б еще и поехали те, кто "готовый", представляете? Но сейчас не до этого, нужно готовить новые ролики "Луцьк готовий відбити напад Білорусі" и "Луцьк готовий відмовитись від російського газу".
Письмо из Крыма Показати IP 19 Березня 2014 15:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus