USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Особливі діти Луцька можуть навчатися у приватній школі

24 Лютого 2016 22:15
Приватна школа – явище нове і незвичне для Луцька. Та все ж, створення такої школи декілька років тому – ідея однієї з релігійних громад міста та фонду «Переображення».

Перший приватний загальноосвітній заклад у Луцьку націлений на прогресивні ідеї та розвиток діток з особливими потребами.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Фонд «Переображення» займається дітками, які мають порушення опорно-рухового апарату та готує їх до школи. У певний момент представники цього фонду дійшли до висновку, що добре було б мати продовження цього у якомусь іншому форматі. Так заснували школу», - зазначив директор Луцької приватної спеціалізованої школи «Скарбниця мудрості» Сергій Гопанчук.

Приміщення школи повністю адаптоване для того, аби дітки з вадами опорно-рухового апарату почували себе там комфортно.
І у побуті, і у навчанні їх супроводжує асистент.

У Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом» ініціативу щодо створення школи не тільки помітили, а й підтримали.

«У нас є учениця Софійка Романюк. Вона вже навчається чотири роки. На жаль, дівчина має особливу хворобу, яка не дозволяє їй повноцінно пересуватися. Софійка постійно перебуває на візку. З першого року її навчання у приватній школі Фонд підтримав дівчину та оплатив навчання», - зауважив Сергій Гопанчук.

Окрім того, Фонд «Тільки разом» підтримав колектив ентузіастів оргтехнікою, допоміг в облаштуванні спортивної зали, придбав спортивні снаряди та інвентар.

«У цій школі навчаються дітки з особливими потребами і їм необхідна додаткова увага. Для того, щоб налаштувати процес навчання та організувати роботу, потрібне

відповідне матеріальне забезпечення. Хоча це і приватна школа, але у цьому випадку статус закладу для нас є другорядним», - зазначив виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський.

Так, Фонд підтримує школу ще від початку її заснування: облаштували ігровий майданчик та пішохідну доріжку поруч зі школою.

Нині заклад отримав статус загальноосвітнього – тож розвиватиметься і надалі. Поки що тут навчається 72 учні. У школі з дітками вивчають англійську мову та християнську етику. Колектив педагогів сподівається на те, що їхні вихованці отримають гідні знання, а здобувати їх буде легко і комфортно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
12345 Показати IP 25 Лютого 2016 08:27
Дуже добре придумали приватна школа для "розвиток діток з особливими потребами",та в тих батьків немає грошей на лікування, а це приватна ,краще б палиця зробив безкоштовну для таких діток,шок просто.
валік до 12345 Показати IP 25 Лютого 2016 13:04
добре хоч з дивана допоможеш безглуздими порадами, і підкадеш як і що кому робити.
Таня Показати IP 25 Лютого 2016 09:45
Палиця підтримав ініціативу, ідею однієї з релігійних громад міста та фонду «Переображення». Це ж не його приватна школа, коштів він не то що не отримує від неї, а навпаки, допомгає матеріально, аби відбувався нормальний процес реалізації навчання.
ммм Показати IP 25 Лютого 2016 12:14
що влада, суспільство, зробило для таких дітей...???? вони просто сидять вдома ....їх не видно ...не видно і проблем....всі ці люди існують...а ми їх не помічаємо.. бо ми здорові без вад...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus