USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Особливості ЗНО-2017: що необхідно знати

25 Січня 2017 08:00
Близько 3,4 тисячі волинян уже зареєструвалися, аби пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Основні ж екзамени у 2017 році розпочнуться вже у травні та триватимуть до 16 червня. Про особливості незалежного оцінювання розповідатимемо далі.

У 2017 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, іспанської, німецької, французької, англійської мов та математики відбудеться у травні. Найперший екзамен з української мови та літератури, відповідно до затвердженого графіка, відбудеться вже 23 травня. ЗНО з інших предметів – історії України, російської мови, біології, географії, фізики, хімії – відбуватимуться з 2 до 16 червня.

Реєстрація на пробне ЗНО триває до 31 січня 2017 року. Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти (для Волині – lvtest.org.ua). Кожен зареєстрований учасник може скласти тести: 1 квітня – з української мови і літератури, а 8 квітня – із одного з предметів (історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов). Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні платна (129 гривень за один тест). 6 лютого – останній день здійснення оплати.

Для входу в пункт пробного ЗНО учасник має пред’явити такі документи: паспорт або свідоцтво про народження (оригінал) та запрошення-перепустку. Це запрошення міститиметься на власній інформаційній сторінці учасника тестування.

У 2017 році як оцінки за державну підсумкову атестацію буде зараховано результати тестування з трьох предметів зов­нішнього незалежного оцінювання. Перший обов’язковий предмет для всіх учасників – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій предмет – із запропонованого переліку дисциплін, з яких буде відбуватися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія). Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України. Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання, але аж ніяк не від профілю класу чи школи.

У тестах ЗНО 2017 року буде дев’ять видів завдань як закритої, так і відкритої форм. Завдання відкритої форми включатимуть тести з української мови та літератури, іноземних мов, математики, фізики, хімії та географії. У мовних тестах це завдання полягає у написанні власного висловлювання. У тесті з математики передбачається розв’язування задач. Під час оцінювання завдань відкритого типу враховуються наступні складові: логічність, послідовність, структурованість та зв’язність викладу, змістове наповнення. Крім того, для мовних тестів враховується грамотність, а також лексична, граматична та стилістична довершеність. У математиці враховується наявність кінцевої правильної відповіді. Цікаво, що у відкритому завданні з української мови роботу, яка не відповідає темі, або ж яка має до сотні слів, оцінюють у нуль балів.

Тест з англійської мови у 2017 році складається із завдань чотирьох форм: на встановлення відповідності, з вибором однієї правильної відповіді, на заповнення пропусків у тексті і завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю. На все про все – 120 хвилин. В останньому завданні – відкритої форми з розгорнутою відповіддю – учаснику пропонують надати власне висловлювання згідно з запропонованою ситуацією. Його буде оцінено відповідно до критеріїв «змістове наповнення», «використання лексики», «використання граматики». І якщо хоч за одним критерієм учасник отримує 0 балів, то в такому випадку вся робота оцінюється в 0 балів.

Обробка бланків відповідей та визначення результатів ЗНО з української мови і літератури, іноземних мов і математики здійснюватиметься з 24 травня до 12 червня 2017 року; обробка бланків відповідей з історії України, біології, російської мови триватиме з 3 до 14 червня 2017 року; обробка бланків відповідей з географії, хімії та фізики відбудеться з 13 до 20 червня 2017 року.

Оголошення результатів з української мови та літератури, іноземних мов та математики відбудеться не пізніше, ніж 15 червня 2017 року; з історії України, біології, російської мови – не пізніше, як 19 червня 2017 року; з географії, фізики та хімії – не пізніше, ніж 23 червня 2017 року.

З дня офіційного оголошення результатів розпочнеться розгляд апеляційних заяв.

Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 3 до 12 липня 2017 року за окремим графіком, який має бути затверджений не пізніше, ніж 28 квітня 2017 року.

За матеріалами osvita.ua та testportal.gov.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus