USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Рідні про волинян, які загинули на Майдані

22 Лютого 2014 11:04
Увесь світ облетіли відеокадри, що зафіксували, як 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві снайпери розстрілюють групу майданівців. Серед них були й волиняни. Молоді юнаки поклали життя, щоб Україна стала вільною державою. Вони й досі щасливо усміхаються з фото в соціальних мережах, інформує «Волинь-нова».

...Едуарду Гриневичу 31 травня мало виповнитися 29 років. Зростав у селі Деревок Любешівського району. Батьки розлучилися, тож виховували хлопця здебільшого дідусь та бабуся. У вісімнадцять юнак зацікавився політикою. Добре розумівся на комп’ютерній техніці та ремонті мобільних телефонів. Заочно навчався в Рівненському гуманітарному університеті, сам оплачував своє навчання.

— Він був недолюблений. Без будь–чиєї підтримки і допомоги постійно шукав себе, прагнув самореалізовуватися. «Може, нарешті мене хтось буде по–справжньому любити», — сказав Едик, коли одружувався, бо дуже хотів мати сім’ю і дітей. Але через рік розлучився. У селі йому не раз дорікали, що весь час у комп’ютерах, телефонах, коли біля землі стільки роботи. Йому доводилося багато чого досягати всупереч тому, що довкола не розуміли, всупереч різним обставинам, — розповіла двоюрідна сестра Алла, в якої Едуард зупинявся перед тим, як вирушити до Києва.

На Майдані він почувався дуже щасливим. Тричі їздив туди. Коли, вилікувавши вдома грип та ангіну, востаннє зібрався в дорогу, бабуся стояла на дверях і не пускала. А він таки вирвався. «Там не все так, як вам здається з телевізора. Там не просто люди стоять. Усе дуже організовано, є команда однодумців, і кожен, як мурашка, знає, що йому треба робити. У мене на Майдані з’явилося так багато друзів», — сказав перед від’їздом.

19 лютого Едуард потрапив під воду з брансбойта. Увечері висушив одяг, взуття, а наступного дня — знову на передову.

«У пошуках кращого майбутнього ми зобов'язані підтримати революцію!!! Дорослі, не будьте байдужими, якщо не ви, тоді хто — ваші діти будуть захищати свободу… Я впевнений, що найголовнішою метою революції є не дозволити Януковичу і його «общаку» залишитись при владі!» — такими були останні слова Едуарда в соціальній мережі.

Загинув від кулі снайпера.

Сергієві Байдовському 21 серпня мало виповнитися 24 роки. Він родом із Нововолинська. У нього велика родина, а дід був священиком. Навчався у ЗОШ № 12 та Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна». Працював на Магістральних нафтопроводах «Дружба» в Дрогобичі.

На Майдан їздив постійно, востаннє вирушив зі Львова у ніч проти 20 лютого. Його проводжала дівчина, з якою планував одружитися одразу після революції. Перед від'їздом Світлана подарувала Сергієві гаманець, але він вирішив не брати його — щоб не загубити. А за мить зняв і віддав коханій ще й срібний браслет, теж її подарунок…

Нині у соцмережі розриває душу Світланине зізнання: «Господи, за що? Ти був моїм… першим, хто став для мене особливим і найважливішим! Ти був моїм… першим, для кого я була ідеальна і до нестями кохана! Ти був моїм… першим, хто вдень і вночі дарував мені щастя і сам божеволів від цього! Ти був моїм… першим, кого я покохала понад життя! Ти був моїм… першим, від кого я хотіла отримати найкращий дарунок у цьому житті — дитину! Ти був моїм… першим чоловiком!».

Загинув від кулі снайпера за кілька годин після приїзду зі Львова.

Василеві Мойсею 27-ого березня мало виповнитися 22 роки. Жив у Луцьку, хоча родом із села Зубрець Бучацького району Тернопільської області.

Мама на заробітках в Італії. Навчався на четвертому курсі в Університеті розвитку людини «Україна». Спеціальність — «фізична реабілітація».

Захоплювався туризмом. Найдужче любив мандрувати Карпатами.

Був членом політичної партії «Свобода».

До Києва поїхав разом зі своїми побратимами в ніч проти 19 лютого.

Загинув від кулі снайпера.

Іванові Тарасюку 28 січня виповнився тільки 21 рік. Він із села Залісоче Ківерцівського району.

Єдиний син у батьків.

Навчався в Луцькому медичному коледжі «Монада», потім служив в армії.

Грав за футбольний клуб «Олика».

На Майдан приїхав уперше. Пробув там трохи більш як дві години.

Загинув від кулі снайпера.

Увечері 21 лютого Едуарда Гриневича, Сергія Байдовського і Василя Мойсея привезли до Луцька. Прощання відбудеться сьогодні об 11-й годині у Свято-Троїцькому соборі.

Василя Мойсея поховають на Меморіалі Слави в Луцьку.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!!!

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, імена загиблих на Майдані волинян викарбують на стелі «Меморіалу слави» у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Василь Показати IP 22 Лютого 2014 11:11
Фактично всі померлі із сіл - це означає, що Яник запустив українське село, а також те, що людям з села простіше промивати мізки бандерівською пронаціональною маячнею. Дуже шкода хлопців і всіх хто там загинув, але загинули вони фактично задурно, ні за що. Бо після Яника прийде до влади Юлька або Порох і будуть доїти Україну з новою силою.
волинянин до Василь Показати IP 22 Лютого 2014 11:36
вони загинули за тебе, падлюко. але тобі цього не зрозуміти, бо в мізках в тебе одна ізвіліна, і та переходить в пряму кишку. СЛАВА ТА ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ !!!!
василю до Василь Показати IP 22 Лютого 2014 11:40
Підписуюсь під кожним словом. Непотрібні і надто великі жертви. Безмежно шкода загиблих.
НЕЛУЧАНИН до Василь Показати IP 22 Лютого 2014 14:07
ЦЕ ТИ ДУРНЮ ЖИВЕШ ЯК ПЕС ПРИБЛУДНИЙ
Мама до Василь Показати IP 22 Лютого 2014 20:19
Я сумую разом з рідними Цих дітей. Нема нічого гіршого, як хоронити батькам своїх дітей. У молодих людей було стільки нездійсненних мрій, стільки нереалізованих ідей. Вони завжди стоять вище нас, тому що не спорчені радянською ідеологією. Боже, прийми невинно убієнних у Своє Царство.Ми маємо добитися справедливості заради тих, які не побоялися стати віч на віч із несправедливістю! Слава Ук раїні!
сергій Показати IP 22 Лютого 2014 11:29
погоджуюсь з висилем
Катерина Показати IP 22 Лютого 2014 11:36
Плачемо і сумуємо! Вічна пам"ять героям!
Анонім Показати IP 22 Лютого 2014 11:42
Заткни пельку, можливо якби були усі такі як ти , то так і сталося б.Для таких як ти людське життя нічого не варте. Але на щастя у нас є інші люди, яким не байдуже життя нашого народу.Зараз не 2004 р, тепер загинули люди, цього не забудуть і люди будуть активними, якщо щось буде робитися не так, мовчати не будуть.Люди пильнуватимуть тепер і Юлю і Порошенка,і Кличка і кожного, хто при владі, як у Києві,так і в регіонах.Нікому 100% довіри нема,зараз розпочинається екзамен для всіх. Ми усвідомлюємо відповідальність за смерті людей лежить на всіх,на опозиціонерах,які закликали людей на майдан також,і людях,які були пасивними і мовчали ,хай тільки спробують скурвитися,не провести необхідних реформ,їх чекає доля гірша за яникову,роздерем на шматки. СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!
хм Показати IP 22 Лютого 2014 12:05
свята наївність,невже ти думаєш що пастухів цікавить думка баранів?Вони фактично вже дірвались до влади,ще трохі щоб закріпитися і вас відправлять назад у стійло.Україну чекає жахливе зубожіння,бо розвалити легко,а побудувати дуже непросто.Ви не вийдете проти них,тому що самі їх привели,коли вас відправили у стійло після 2005 ніхто навіть не муркнув.Та і кожен протест потребує фінансування,а вас ніхто більше фінансувати не буде.Шкода країну,але наступати на граблі-це видно національна традиція.
домосидам і критикан Показати IP 22 Лютого 2014 12:24
Бути бараном у стаді і не розуміти Свободу Вільних людей. Казати Бандери на Вільних людей. Із ними прощаються. Всі сумуємо. А барани тільки будуть сидіти вдома, а за них все будуть робити вільні люди і пастухи. Щоб були свої пастухи треба не сидіти і не судити, а брати і виходити.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 22 Лютого 2014 14:10
ВІЧНА ПАМЯТЬ І СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ !!!!!!!!
Православна християн Показати IP 22 Лютого 2014 14:39
Царство небесне невинно вбитим. Співчуття рідним. Вічна пам'ять Героям України. Родинам потрібно матеріально допомогти всім. Морально підтримувати весь час. Душі не вбити. Всі будемо на другому світі і нічого з собою не заберемо.
олег Показати IP 23 Лютого 2014 09:06
УВАГА !!! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ !!! ОБЩАК ПР - "ЗАХІДІНКОМБАНК" ( м. Луцьк, пр-кт Перемоги,15 ) фінансував "тітушек", які вбивали людей. Керівник ОБЩАКУ -Галина СКИБА. Вона також винна в смертях вбитих людей. Пора розібратись з цим ОБЩАКОМ ублюдків з ПР !!!
Анонім до олег Показати IP 23 Лютого 2014 14:48
Скільки ви вже будете "розбиратись"??? Шукати винних, там де їх нема???? Господи, дай розуму нашим українцям, бо втопляться у крові та ворожнечі одне до одного!!!! Я глибоко сумую за загиблими у Києві, вони "небесні ангели", тільки за що ж вони загинули???? За Україну, але яку, таку потопаючу у гніві і розбрату, як зараз??? хіба їхнім матерям потрібне ваше скандування і ваші палкі виступи, сумніваюсь!!!! Хай іхні душі спочивають з миром!!!!
Наталка Показати IP 23 Лютого 2014 20:09
Колись давно добре знала Едіка Гриневича - надзвичайно хороший і світлий хлопець. Завжди посміхався. Дружив з усіма. Від нього віяло добротою. Були просто знайомими. Останній раз бачила 5 років тому живим, а от зараз побачила серед фотографій героїв... Едік, твоя смерть не марна, спи з миром...
марина Показати IP 23 Лютого 2014 20:43
Слава Небесній Сотні!!!
Анонім Показати IP 6 Березня 2014 13:51
СЛАВА ГЕРОЯМ!!!
ВІКТОР ШЕВЧЕНКО Показати IP 6 Березня 2014 13:52
СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus