USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Їх серце б'ється на небесах». 40 днів від загибелі Небесної сотні. ФОТОРЕПОРТАЖ

30 Березня 2014 15:27
У Луцьку вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної сотні. З моменту жорстокого розстрілу активістів Майдану під час трагічних подій 18-20 лютогоу Києві минуло 40 днів.

Так, заупокійна служба відбулася на меморіальному комплексі «Вічна Слава», біля могили покійного бійця Небесної Сотні Василя Мойсея.

Жалоба розпочалась із пісні-молитви «Святий Боже, Святий кріпкий».

«Сьогодні 40 днів, як ми щирою молитвою вшановуємо усіх українських героїв. У цей день ми прийшли на могилу одного із них. У цей день ми згадуємо не лише загиблих, а й поранених. Також і тих, хто сьогодні охороняє кордон. Ці хлопці йшли на смерть для того, аби зміни те, що трапилось не лише в державі, а й у нас самих. Якщо ми самі не захочемо змінюватися, то буде ще не одна небесна сотня», - сказав після того, як хор проспівав «Вічную пам’ять», Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Також він зазначив, що «Вічная пам’ять» - це не лише заупокійна пісня, піснеспів-заклик молитися і пам’ятати.

«Я прийшов на меморіал, аби вшанувати пам'ять загиблих та скласти руки у молитві за те, аби їх жертва не була марною», - каже 63-річний лучанин Юрій.

До слова, нещодавно луцькому герою Василю Мойсею присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька». Нагадаємо, у Луцьку від Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП до місця захоронення Героя України Василя Мойсея на меморіалі «Вічна слава» одразу після завершення народного віча на Театральній площі розпочалася хресна хода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Любомльчанин Показати IP 30 Березня 2014 16:52
ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ, ГЕРОЯМ... ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ !!!
Инарелла Показати IP 30 Березня 2014 18:33
Нехай Ангели небесні охороняють їх душі!! В наших серцях вони назавжди залишаться справжніми, гідними поваги і памяті Козаками!!
іван Показати IP 31 Березня 2014 10:28
Да! Хлопці загинули а бандюки дальше при владі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus