USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Парк 900-річчя засмічують: звернення небайдужого лучанина

10 Червня 2015 10:19
Чи не соромно лучанам, які вважають себе європейцями і хочуть жити у справді європейському місті, заїжджати автівками у парк, на місце, де планують влаштувати пікнік; залишати на природі сміття; вигулювати собак без намордників?

Такі запитання ставить небайдужий лучанин, який прислав на редакційну пошту Інформаційного агентства Волинські Новини звернення до всіх мешканців міста. Його текст публікуємо без змін:

«Літо. В розпалі сезон пікніків. Чимало лучан із сім’ями та друзями полюбляють вийти на природу – відпочити, розважитись, поспілкуватись. Нічого поганого в цьому немає, хороша європейська традиція в європейському, як позиціонуємо ми себе, місті. Якби не одне але, або ж навіть декілька але...

Хто періодично відпочиває у вихідні та святкові дні в парку 900-річчя Луцька, той спостерігає одну й ту ж картину. Так звані мешканці європейського міста паркують свій автотранспорт прямо в парковій зоні. Легковики, буси, причому розмір останніх для них значення не має – від маленьких фольксвагенів до спринтерів. Бо ж майбутньому «європейцю» не гоже в руках до місця пікніку нести свої торби, а відпочивати і смажити шашлик зручніше біля автівки, та й з музикою веселіше…Ну і «песики» наших «європейців» врешті-решт теж мусять розслабитись, які там намордники та повідки? Вони звикли вільно вештатись в громадських місцях. Люди, вам не соромно?! Може почнемо з себе наводити лад в країні? Додаю фотографії, може хтось себе впізнає, дивись і совість прокинеться.



Проте це лише одна сторона медалі, так би мовити, немає совісті – не позичиш. Далі про те, як долучається міська влада до організації відпочинку мешканців міста, платників податків, працедавців. Я нічого в цьому переліку не упустив? Так-от, згідно з інформацією, яку люб’язно надали в департаменті житлово-комунального господарства на моє звернення, залишене на веб-сайті «Відкрите місто», прибирання парку відбувається щоденно, а вивезення сміття, увага, щоп’ятниці. Також відомо, що за міські бюджетні кошти було встановлено десять лавочок та шість урн.

Тепер малюю наступну картину «культурного відпочинку» містян. Від п’ятниці до п’ятниці сім днів, включно з вихідними, які припадають якраз на наступний день після вивезення сміття. Отже, неділя 7 червня, переповнені смітники, навколо яких в радіусі кількох метрів розосереджене накопичене за вікенд сміття відпочивальників, хочу зауважити – свідомих громадян, які за собою чемно прибрали. Можна лише здогадуватись в радіусі скількох десятків метрів буде це сміття до п’ятниці, навіть якщо воно згодом буде прибране та залишене в тому ж парку. Щоб мене не звинувачували у якійсь вигадці, фото додаю.

Шановні працівники департаменту ЖКГ! Ті декілька стаціонарних урн, які встановили на початку парку, не спроможні вмістити весь об’єм сміття, який накопичується протягом вихідних днів. Відсутність туалету в парку теж не сприяє культурному відпочинку Лучан!

Повертаюсь до свого звернення, залишеного ще у квітні поточного року на веб-сайті «Відкрите місто». Переписка з різними муніципальними структурами тривала місяць. В результаті приходить повідомлення, якщо коротко, то десь такого змісту: «Ми ці проблеми і раніше бачили, робили все, що могли, але до бажаного результату це не призвело», – крапка…

Судячи з того, як протягом місяця різними відділами, управліннями, департаментами міськвиконкому «футболилось» це звернення, я зрозумів, що крім сайту з гучною назвою «Відкрите місто» в нас в управлінні містом нічого не змінилось. Головне завдання виконавців – переадресувати проблему та позбутись «головної болі».

Насамкінець прошу відповідальних за дане питання працівників виконкому: знайдіть можливість, просто забажайте вирішити дані питання для Лучан! Не шукайте причин, щоб цього не робити! На всяк випадок підказую:

Для вирішення проблеми з автотранспортом потрібно всього лиш забетонувати 2 стовпчика на в’їзді в парк в районі пересічення вулиць Космонавтів та Богомольця! І все! Іншого доїзду до паркової зони там немає!

Департамент житлово-комунального господарства! Проблема з смітниками вирішується просто і без суттєвих фінансових затрат: встановлення тимчасових смітників (капроновий мішок на дерев’яній тринозі). Не потрібна там велика кількість стаціонарних урн! Запозичте досвід у своїх колег в Шацьку та села Світязь.

І останнє, облаштуйте хоч якийсь туалет для того, щоб люди відчували себе людьми.

Дякую, що прочитали. Вибачте за можливо надмірну емоційність.

З повагою, небайдужий Лучанин».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Олена Власюк Показати IP 10 Червня 2015 10:31
Це бидло, свині
МВ до Олена Власюк Показати IP 10 Червня 2015 11:20
рекламу крутити день і ніч... щоб памятали як це робити : поїли, попили, зібрали у мішок та викинули у смітник !!! 24 год по ТВ, щоб запамятали нарешті)))
Лучанин Показати IP 10 Червня 2015 10:31
Що бачу на фото я - лучани як культурні відпочивальники позбирали сміття, яке не прибирають комунальники! Питання на засипку - навіщо такі комунальники?! А?! Коля! Був у парку 9-го травня на пікніку - оця фотографія сміття на останній сторінці - досі там (не здивуюся, якщо вона там ще з минулого року)
Користувач Показати IP 10 Червня 2015 10:33
У таких людей бидлячий менталітет та натура.І взагалі таких людей змінити легко,є досить багато способів
Петро Показати IP 10 Червня 2015 10:35
Ну не треба розказувати що всі порядно сміття забирають. Це ж сміття вам не Коля приносить. Дуже часто таку картину бачу в лісах, відпочинках, люди спочатку своє сміття біля себе тримають, а вже як їхати скільки після себе залишають, що можна ноги поколоти і сміття від насіння і бутилки і одноразовий посуд і так далі. Приїджаїш інод і нема де сісти бо все засмічене і прибираеш після бидла .
Настя Показати IP 10 Червня 2015 10:36
"Кинув сміття не забудь хрюкнути" -це про наших людей, патріотів
Як Показати IP 10 Червня 2015 10:46
Яке європейське місто?Таке було колись, як не дивно це звучить , а зараз бидляцько-поліщуцьке болото.
Справедливий Лучанин Показати IP 10 Червня 2015 11:06
Прийшов на пікнік, відпочив, поїв, взяв пакетик акуратно склав все свої сміття і викинув б.ять у смітник, а не біля смітника. С.ка невже це так важко зробити, всі надіються на когось, що хнось за тобою прибере. Нах.й твоє сміття кому потрібне, ти сам впершу чергу дбай про своє місто...!!!
Баба Голя Показати IP 10 Червня 2015 11:15
Ще минулого року любо було глянути як гарно був розчищений парк, тут дуже часто проводилися толоки. Жодна міська комунальна служба не встежить за нахабами, які де їдять там і гадять. Поки не станемо культурною нацією, комунальники нас не врятують.
123 Показати IP 10 Червня 2015 11:26
Зробити як у Європі - передати парк у приватні руки до інвестора, огородити його, зробити вхід платним, поставити охорону, облаштувати зони відпочинку. Бо якщо безкоштовне і нічиє, то можна й нагадити. Це не менталітет такий, у всьому вина совкових чиновників, які жодного разу не були в європейському місті т не знають як зробити все правильно. Якщо зробити порядок - доріжки, відведені місця для відпочинку і сміття, то, о боггіііііі і люди перестануть смітити. Раджу усім прочитати теорію розбитих вікон.
Нащо до 123 Показати IP 10 Червня 2015 11:42
Не смішить - чиновники винні, що ви свинні?!)))) навіщо все завжди валити на "совок", при совку такого свинства не було, бо тоді дітей виховували, а тепер начитались, надивились всякої типу розумної х..рні в інтернетах і всіляко підтримують і заохочують неадекватність і хамство своїх вилуп..ів, бо й самі такі, це вже виросло покоління, яке до совка не має відношення і гадить, гадить, гадить!
777 до Нащо Показати IP 10 Червня 2015 16:42
Але це не одна проблема в парку.Ви подивіться на палатки які там торгують і що там продають.І хто там відпочиває...
111 Показати IP 10 Червня 2015 11:28
куди дивиться депктат сивак чи йому вже не цикаво
Мася до 111 Показати IP 10 Червня 2015 11:38
Так депутат Сивак переживав лиш за те, що йому ділянки у парку не припало. А сміття то не його фінансовий інтерес
Юрист до 111 Показати IP 11 Червня 2015 09:09
Сівак візьме відро і буде ходити слідом за такими дурнями як ти та прибирати твої відходи життедіяльності. Можливо ти сам збагнеш що смітити непотрібно,але якщо тебе з малку ненавчили то таким ти вже і здохнеш!
Непоінформована баба Показати IP 10 Червня 2015 11:37
Культури нашим людям треба вчитися. Навіть як департамент ЖКГ забетонує два стовпчики на в"їзді у парк. то через день їх вирвуть з корінням. або заїдуть через кущі. Треба думати кожному своєю фуфушкою (це штука, яку люди носять на плечах і яка призначена для того, аби обробляти, аналізувати, інформацію і видавати правильні рішення), що ти робиш. Люди самі все знищать насмітять і потім звинувачують владу у проблемах. Та у місті не вистачить двірників, щоб прибирати за кожним. Відпочили у парку і прибрали за собою. Пакети з продуктами у парк було не важко тягнути, то можна сміття після себе прибрати і викинути в урну біля свого будинку. А пакети на деревяних триногах - це утопія. Користі вони не принесуть
Ну що ви до Непоінформована баба Показати IP 10 Червня 2015 11:47
Ну що Ви, бабо, ви не розумієте, вони ж тІпА крутиЄ всі і пАнтовиЄ, як це вони сміття за собою прибиратимуть, не круто Ето. Ох чуми нема на це все бидло, що розплодилось як комашня.
Толік Показати IP 10 Червня 2015 11:38
До чого тут совкові чиновники, може вони вам кидають недопалки у під’їздах. У Луцьку значно частіше ніж у інших містах проводяться загальноміські санітарні дні, толоки. Я впевнений, що ті люди, які приходять прибирати парк, сміття у ньому не кидають. Недаремно народна мудрість говорить: "У сім’ї не без виродка".
Мірик Показати IP 10 Червня 2015 11:40
У місті постійно проводяться толоки, але через тиждень-два сміття знову повно. Ми самі засмічуємо своє місто. Треба мати трішки поваги до себе та оточуючих
Ось вам Показати IP 10 Червня 2015 11:58
Суть проблеми в тому, що сміття вивозиться із смітників раз в тиждень. Смітники стоять переповнені. Та сама проблема на теремнівських ставках. Комунальні служби повинні прийняти рішення вивозити сміття частіше і 70 процентів проблеми буде вирішено.
Анонім Показати IP 10 Червня 2015 12:09
Смітять батьки , смітять діти і т.д. Кого не спитай то не я. Точно дядя приїхав з Німеччини і це зробив. Пару роликів зробили , зняли тих хто смітить може трішки і дійшло б. В школах , коледжах , університ. на підприємстах говорити, говорити навіть і просити. Не робіть цього це ж наш край наша Волинь. І не спирайте все на комунальщиків вони не спроможні такі території прибирати.
Віра Показати IP 10 Червня 2015 12:16
Мені доводилося бачити за кордоном, коли обгортку від чогось люди клали собі у сумочку , щоб викинути вдома. А нам треба кожному по смітнику, кожному по зебрі на дорозі, а може кожному по немудрому лобі.
БОГ Показати IP 10 Червня 2015 12:28
це все полішуки яке гарне місто було поки не було тут цієї нечисті вони не здатні до культуного життя чому їх німці знищували тому що це алкоголіки дибіли і ледарі я наприклад кожен раз ногою під зад копаю цих недолюдей вони навіть здачі нездаті дати от нагадити це єдине на що вони здаті і ще вісім дітей зробити з яких полішуцьке гамно виросте
ОДНОЗНАЧНО до БОГ Показати IP 10 Червня 2015 12:38
+ 100000!
Афродіта до БОГ Показати IP 10 Червня 2015 13:04
ПОГОДЖУЮСЬ з БОГОМ!!! Таких людей вбивати треба, і робити як раніше на початку 20-х -30-х років! Насмітив - відрубали руки і нехай ногами дупу витирає! Йому ж всерівно. І тоді будуть замислюватися, чи викидати чи ні.
Кузя до БОГ Показати IP 10 Червня 2015 13:04
Бог не фраєр - він все бачить!
Злість Показати IP 10 Червня 2015 13:34
Відстрілювати таке бидло треба, або ж фізичні покарання узаконювати... Наших людей тільки так навчиш правильно себе поводити, і ніякі таблички із проханням не смітити та дні прибирання не допоможуть... ніколи. Щоб те все бидло взяло і здохло в одну мить...планеті тільки полегшає
Анонім Показати IP 11 Червня 2015 08:13
Згідна БОГОМ 100000 раз.
щорс Показати IP 11 Червня 2015 23:54
Толока (більше до вподоби "суботник") має стати нормою життя від мера до дошкільняти , а не піар-акцією . Допоки будемо прибирати для телероликів і газетних заміток нічого не змінеться (в першу чергу у свідомості)
Лучанин Показати IP 12 Червня 2015 07:50
Потрібно, щоб усі робили справно свою роботу. Чому в нас міліціонери не складають адмінки? Чому ЖКГ не працює як потрібно? Чому міссцева влада не займається просвітництвом? ВІдповідь на запитання: ЖКГ не має відповідної техніки, адже в один прекрасний день техніка з Жеків зникла в приватні руки, люди працюють з лопатами та віниками. Місцева влада переймається лише своїми статками. Люди - бидло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus