USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Патріарх Кирило збирає гроші на церкви в Японії

28 Березня 2011 15:25
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило звернувся до вірних із закликом почати збір допомоги для православних Японії.

Про це інформує 24 .
"Благословляю у всіх храмах Російської православної церкви в 4-й тиждень Великого посту провести спеціальний збір коштів для православних громад Японії, що опинилися в зоні стихійного лиха", — йдеться в патріаршому посланні.

Гроші направлять на рахунки синодального відділу з церковної добробійності та соціального служіння, а потім передадуть Японській автономній православній церкві для відновлення храмів. Патріарх Кирило сказав, що Японію спіткало "страшне стихійне лихо, масштаби наслідків якого поки що важко собі навіть уявити".

"Гідна поваги та мужність, з якою японська нація справляється з випробуванням. Незважаючи на те, що сотні тисяч людей залишилися без даху над головою, вони не втрачають духу, не допускають проявів мародерства і насильства, а навпаки, втішають і підтримують один одного", — йдеться в посланні.

Патріарх вказав на те, що стійко зустріли трагедію і православні в Японії. У храмах Японської автономної православної церкви, а також на подвір’ї Російської церкви в Токіо підносяться "посилені молитви про припинення розгулу стихії".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus