USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перемоги українського війська: замовчені факти. Конотопська битва

9 Вересня 2015 17:47
Конотопська битва 1659 року – третій захід із циклу «Перемоги української зброї», що буде представлений у Волинському краєзнавчому музеї завтра, 10 вересня, о 14:00.

Тривалий час українська земля була розтерзаною поміж різними окупантами. Кожний із них намагався знищити нашу історію та культури. Українців переконували у тому, що вони не є окремим народом і не здатні створити власну державу. Усіх, хто не погоджувався з цим дискредитували, звинувачували у націоналізмі і фізично знищували, як особливо небезпечних ворогів влади. Найстрашнішим була те, що імена цих людей обливали брудом і викидали з історії. У шкільних підручниках панувала пропаганда, яка й досі продовжує отруювати душі мільйонів українців.

Намагаючись відновити справедливість, Волинський краєзнавчий музей, започаткував цикл заходів «Перемоги української зброї», які присвячені маловідомим битвам українського війська. Воєнна історія дуже актуальна на даний час, коли найкращі сини України уже понад рік захищають нашу державу від східного агресора.

КОНОТОПСЬКА БИТВА

Конотопська битва 9 липня 1659 року – це яскравий приклад перемоги української зброї, коли союзна козацька армія завдала нищівної поразки російським загарбникам. Найцікавіше те, що передумови битви більше ніж 300-річної давнини нагадують події на сході України весни – літа 2014 року.

Гетьман Іван Виговський у своїй зовнішній політиці обрав шлях євроінтеграції, підписавши у 1658 році Гадяцький договір. Польща, Литва і Гетьманщина мали об’єднатись в одну державу. Проти цього рішуче виступило Московське царство, яке не бажало випускати Україну із сфери своїх інтересів. У скорому часі російська армія вторглася на територію Лівобережної Гетьманщини. Почалась московсько-українська війна 1658 – 1659 років.

Під час заходу будуть представлені археологічні знахідки доби козацтва, фотодокументальні матеріали із колекції Волинського краєзнавчого музею, які допоможуть розкрити причини, передумови і хід битви.

Усіх бажаючих відвідати захід присвяченій Конотопській битві 1659 р. запрошуємо до Волинського краєзнавчого музею 10 вересня 2015 року о 14 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Хлоп Показати IP 9 Вересня 2015 18:14
І вже після підписання Гадяцького договору знову (втретє!) присягнув на вірність Росії та російському царю Олексію Михайловичу, який його помилував та звільнив з полону, в який славний гетьман попав під Києвом. Але суть та доля зрадника є неминучою: через п'ять років після Конотопської битви "рідні" Виговському поляки звинуватили його у зраді та розстріляли. І шкільні підручники в цьому не винні:))
drochko Показати IP 9 Вересня 2015 18:15
Скажіть будь-ласка,а жінки могли брати участь у Конотопській битві і на чиєму боці?
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 19:32
Ще згадайте до нашої ери бій, то теж історія
конотоп Показати IP 9 Вересня 2015 22:44
сподіваюся не називатимуть фантастичну цифру у 100 тисяч росіян?
Топ до конотоп Показати IP 10 Вересня 2015 12:37
Може і менше, але головне що кацапів...
Українець Показати IP 10 Вересня 2015 12:36
НАЗВА КОНОТОП СИМВОЛІЧНА- ПОТОПИЛИ КОНЕЙ І КАЦАПІВ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus