USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переселенці зі сходу отримали понад мільйон гривень

18 Лютого 2015 15:10
Сім’ї вимушених переселенців на Волині отримують грошову допомогу, аби покривати витрати на житло. Втім, вже більше 70 сімей втратили цю допомогу, бо працездатні особи не знайшли роботу.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про надання щомісячної адресної допомоги переселенцям для покриття витрат на проживання» вимушеним переселенцям із окупованих територій та зони проведення АТО надаватимуть грошову допомогу.

Згідно із документом, непрацездатні переселенці, які зареєструвалися в районних управліннях праці та соціального захисту населення, щомісяця, впродовж півроку, отримуватимуть 884 гривні на одну особу. Гроші дають й працездатним громадянам – 442 гривні.

Втім, розповідає директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод, сім’ї, де є працездатні особи, які не знаходять роботу впродовж чотирьох місяців, втрачають право на соціальну допомогу.

«На Волині є більше 3400 внутрішньо переміщених осіб. За соціальною допомогою до нас звернулися із жовтня 1498 сімей. Допомогу ми призначили 1376 сім’ям. Так, торік із держбюджету за три місяці надійшло 3 мільйона гривень. Вже за січень 2015-го року їм переказано мільйон 400 тисяч гривень. Однак є й 377 сімей, які отримують менші суми ніж 884 гривні на одну особу, бо впродовж двох місяців працездатні члени їх родин не працевлаштувалися. Ще 74 сім’ї взагалі позбавлені допомоги, адже впродовж чотирьох місяців працездатні особи не почали самостійно заробляти кошти», – пояснює чиновник.

Зауважимо, що волинські чиновники стурбовані тим, що не знають, чим займаються безробітні внутрішні переселенці в області.

Про те, куди працевлаштовують українці зі сходу держави розповіла директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus